Странични ефекти от употребата на химичен пилинг за лице

Странични ефекти от употребата на химичен пилинг за лице
Canva

Химичните пилинги за лице пстепенно изместват физическите и това е така, заради множествоо предимства, които предоставят на кожата. От тях можете да очкавате редица положителни ефекти като изглаждане на фините линии и бръчки, намаляване на акне и пигментационни неравности, подобряване на текстурата и тена на кожата, както и стимулиране на клетъчното обновление. Те могат да бъдат персонализирани за различните типове кожа и проблеми, като осигуряват по-мек, по-ярък и по-младежки вид на кожата при правилна употреба и подходяща грижа след процедурата.

Употребата на химични пилинги за лице все пак може да има някои странични ефекти, особено ако не се използват правилно или ако кожата на човека е чувствителна към определени съставки. Някои от възможните странични ефекти включват:

  1. Изгаряне на кожата: Някои химични пилинги могат да предизвикат изгаряне на кожата, особено ако са прекалено силни или ако се прилагат неправилно.

  2. Чувствителност на кожата: След пилинг процедурата кожата може да бъде чувствителна на допир, светлина или определени продукти за грижа.

  3. Червена или раздразнена кожа: В резултат на процедурата кожата може да остане червена или раздразнена за няколко дни.

  4. Сухота или лющене на кожата: Някои химични пилинги могат да доведат до изсушаване или лющене на кожата след процедурата.

  5. Поява на петна или хиперпигментация: При неправилна употреба или приложение, химичните пилинги могат да доведат до поява на петна или хиперпигментация на кожата.

  6. Инфекции или реакции на кожата: В редки случаи, употребата на химични пилинги може да предизвика инфекции или алергични реакции на кожата.

За да се намалят възможните рискове от странични ефекти, важно е да се консултирате с дерматолог или козметичен специалист преди да започнете процедура за химичен пилинг. Те ще може да ви препоръчат правилния тип пилинг за вашия тип кожа и да ви дадат инструкции за грижа след процедурата.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay