Как да прикриете побелялата коса без боя

Как да прикриете побелялата коса без боя
Pexels

По правило първите бели косми се появяват при хора след 30. Ако откриете бели косми по-рано, това може да се счита за преждевременно побеляване. Най-бързият начин да се отървете от тези досадни косми е да ги боядисате. Но за съжаление след няколко седмици корените ни ще израснат и белите коси ще се появят отново. В тази статия ще ви разкажем за някои методи, които ще ви помогнат да скриете побелялата си коса, така че да не се налага да посещавате фризьор твърде често.

Събрахме и няколко съвета как да предотвратите побеляването и какво не трябва да правите с белите кичури.

Меланинът е пигментът, отговорен за цвета на косата ни. Произвежда се в специализирани клетки, известни като меланоцити. Хората започват да побеляват, когато производството на меланин спре. По принцип това се случва поради стареене или генетично предразположение. Нездравословният начин на живот също може да ускори процеса. 

Стилизирайте косата си по различен начин

Обикновено побеляваме на слепоочията и отгоре. Така че може да е достатъчно да промените начина, по който носите косата си, за да покриете белите кичури. Ако искате да бъдете по-креативни, можете да направите пътя си на зиг-заг - използвайте лак за коса, гел или пяна, за да я фиксирате.

Можете да използвате карбонов гребен, който обикновено се използва от професионални фризьори - той улеснява разделянето на косата. Използването на фиби е задължително, ако имате по-непокорна коса. Използвайте фибите, за да закрепите косата си в нова посока и я оставете да стои там, докато се гримирате, например. След това можете да махнете фибите и косата ви ще стои така, както сте я фиксирали.

Носете плитки

Ако косата ви е дълга, можете да покриете белите си кичури с плитки (класическата плитка няма да помогне тук.) Ще трябва да отделите малко време и усилия, за да създадете обемна плитка. Може също да искате да опитате по-предизвикателни стилове - те също могат да ви помогнат да скриете бялата коса.

Друг вариант е да направите кок. Ако имате красив копринен шал у дома, увийте го над главата си като лента за глава. Ако обаче косата ви е по-дълга, съберете я на кичур на върха на главата, за да прикриете бялата коса. 

Носете аксесоари

Можете да използвате различни аксесоари, ако не харесвате плитки или имате къса коса. Диадеми, ленти за глава и други ще ви помогнат да прикриете бялата коса и да изглеждате модерни. Можете също да опитате с шапка. Например баретите ще бъдат на върха на популярността си тази есен. Разбира се, този метод няма да е полезен, ако планирате да прекарвате време на закрито.

Направете обемна прическа

Обемните прически могат да ви помогнат наистина да се справите с бялата коса. Просто трябва да създадете обем в корените си или да направите къдрици. Къдриците ще направят косата ви по-обемна и ще скрият бялата коса.
Ако искате да придадете повече обем на косата си, има много естествени средства, които можете да използвате. Можете да разресвате косата си наобратно. Започнете от корените си и продължете надолу. Можете също така да изсушавате косата си с главата надолу. Това може да работи, защото корените на косата ви се повдигат от скалпа и изсъхват по този начин. Горещите ролки също помагат за придаване на обем на косата ви и можете да ги оставите върху косата си, докато се подготвяте за събитие. Ако искате косата ви да има обем на следващия ден, тогава спането на кок може да свърши работа.

Как да предотвратим побеляването и какво не трябва да правим с бялата си коса:

Не дърпайте белите косми. Когато скубем кичури, увреждаме фоликулите си. В крайна сметка косата ви ще спре да расте и ще получите плешиви петна, които са по-неприятни, тъй като е по-трудно да ги скриете. 

За да предотвратите преждевременното побеляване, трябва да имате предвид начина си на живот и навиците си:

Откажете се от нездравословните навици.

Уверете се, че имате добър прием на протеини и витамин В12. Дефицитът на витамин B12 може да причини преждевременно посивяване.

Много хора смятат, че бялата коса се появява заради стрес. Стресът влияе дълбоко върху тялото ни, така че е препоръчително да запазите спокойствие и да не се тревожите за дребни неща.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay