Тенденцията "мокра коса" ще се задържи дълго време

Тенденцията "мокра коса" ще се задържи дълго време
Pexels

Вече има няколко забележителни моменти, които видяхме в началото на Седмицата на модата в Ню Йорк. От боб прически до "влажен" грим, имаше доста визии, които ще виждаме все по-често. Тенденцията "мокра коса" е почти гарантиран хит, когато наближаваме празничния и бляскав сезон.

Тази тенденция беше забелязана при някои от най-големите холивудски звезди по време на сезона на наградите, но Джейсън Ву я представи на подиумите на шоуто си пролет/лято 2024 г. "Имаше деконструиран елемент в тази колекция", каза фризьорът Джими Пол в прессъобщение за вдъхновението зад външния вид. "Исках да създам външен вид, който се усеща сякаш моделите току-що са излезли от корабокрушение... мокър вид, без да се жертва плавното движение на естествената текстура на косата."

Независимо дали ви предстои специален повод, искате да се включите в тенденцията за красота или имате нужда от нов начин да носите косата си, когато не е прясно измита, Пол споделя някои съвети как да получите този външен вид:

Как да получите "мокра коса"

Мократа коса е доста лесна за постигане и вероятно имате всички необходими инструменти у дома. "След като се навлажни, започнете да разделяте косата и нанесете гел навсякъде", казва Пол. "Използвайте гребен, за да го разпределите от корена до края." След като сте нанесли достатъчно гел в косата си, нанесете и серум за блясък и това, което може би е най-важната част от този външен вид: пяна за коса.

"Нанасянето на малко пяна в косата добавя текстура, а и ще фиксира прическата. След това изчеткайте останалата част от косата зад ухото. Професионалният съвет на Пол? Фиксирайте косата с шнола, докато изсъхне и след това я махнете. 

Ето и няколко снимки за вдъхновение:

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay