Да превърнем старите дънки в пола

Урок по шев и кройка за артистичните

Да превърнем старите дънки в пола

Сигурни сме, че помните тази песничка: "О-о-обичам те, о-обичам те, мила, с бели маратонки и изтъркани джинси!" Времената обаче се менят. Днес овации печелят не толкова дамите, които залагат на самия гръндж стил, колкото онези от нас, които успяват да проектират собственото си въображение върху облеклото. Да открият ценни находки на безценица в секънд хенд магазините и после да ги съчетаят по изключително стилен начин. Да бъдат с "чудна рокля", която са си ушили сами (това е от друга песничка). Или просто да претворят готовите купени дрехи в нещо съвсем различно. 

Вече сме ви показвали как се прави рокля от мъжка риза, а днес ще обясним как да превърнете старите дънки или джинси в интересна пола. Минижуп, дълга или до коленете – което вие си изберете. Не е нужно да сте внучки на Храбрия шивач, не са необходими кой знае какви умения, само чифт стари дънки. Добре де, може и да не са толкова стари, важното е да не са ви любимите. А най-хубавото е, че няма да ви струва нищо. Освен, че ще трябва да обясните техниката на приятелките си и на случайно срещнатите жени по улицата. 

Разбира се, ние ще зададем само основата, детайлите можете да изпипате според собствения си вкус. Пришитите дънкови парчета, например, могат да се заменят с друг, по-интересен плат. Или комбинация от няколко плата. И обратно – ако нещо ви се струва прекалено шарено и не се вписва в стила ви, можете да заложите единствено на денима. 

Да превърнем старите дънки в полаКъса поличка
Със сигурност в гардероба ви се гуши поне един чифт дънки, които обожавате заради нестандартните им джобове, ципове, копчета и които стоят на дупето ви особено добре. Лошото е, че надолу вече са прекалено протрити и не отдавна не можете да си ги обличате "за пред хора". Ето решението! Изрежете само горната част – онази с любимата кинкалерия, до началото на крачолите. И тъй като резултатът ще бъде твърде къс, за да се чувствате комфортно само по него, пришийте друг плат за постигане на желаната дължина. Пришийте го на плисета. Можете да направите и няколко реда – дори до земята. От еднакви или различни материи. 


И още една хрумка: не хвърляйте крачолите, а си направете от тях гети, които перфектно ще се връзват с "новата" ви пола! 

Средна дължина
Толкова средна, колкото прецените, че стои най-добре на краката ви. Само трябва да срежете, да разшиете и после пак да зашиете дънките така, както е показано на снимките. Както вече казахме, дънковият плат, който ще прибавите по средата, може да бъде заменен с всеки друг. Ако старите дрехи съвсем са ви омръзнали, просто отрежете ръкавите на някоя стара блуза, или пък я скъсете – така хем тя ще стане различна, хем ще се връзва чудесно със саморъчно направената пола.

Да превърнем старите дънки в пола   Да превърнем старите дънки в пола

Дълга пола
За да получите красивата дреха от снимката горе, трябва само да разшиете вътрешната част на крачолите от горе до долу и да прибавите между тях друг плат. Дали ще сложите такъв и отстрани, под бедрата, зависи само от кройката, която искате да получите. Дългата пола от нежеланите дънки може да бъде както вталена и елегантна, така и удобно-свободна. 

Хващайте ножиците и ви пожелаваме приятно освежаване на гардероба за пролетта!

181 11
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



11
Не е посочен 23.02.2012|14:48
Имам подобна на дългата пола -само че моята е без парче отпред ,зашити са крачолите един за друг и се получи права тясна пола с цепка до коляното отпред и цепка малко над глезена отзад :)
10
Не е посочен 22.02.2012|15:21
Да, кара те да си разчовъркаш малко мозъка и въображението :)
9
Не е посочен 22.02.2012|14:39
Поне е продуктивна идея :)
8
Не е посочен 22.02.2012|14:31
изглеждат доста старомодни
7
Не е посочен 22.02.2012|14:24
Не бих си направила подобни..
6
Не е посочен 22.02.2012|14:17
Интересна идея :)
5
Не е посочен 22.02.2012|13:44
няколко такива съм си правила вече :)
4
Не е посочен 22.02.2012|11:57
чудесна идея. имам доста такива, които вече не нося, защото са се протрили по крачолите
3
Не е посочен 22.02.2012|11:23
имах гадже, която направи чанта от старите си дънки :)
2
Не е посочен 22.02.2012|10:55
Интересно е, но хич не ме бива да се занимавам с такива неща!
1
Не е посочен 22.02.2012|10:40
само късата е сладка
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay