Две малки тайни

Носете ярко червило и бъдете нащрек с фризьора си

Красотата изисква жертви и жените сме наясно с това. И въпреки че с повечето предизвикателства по поддържане на външния вид се справяме, има все още някои дреболии, които са ни трудни. Най-голям проблем за жените се оказва слагането на червено червило и общуването с фризьор. Няма страшно. Сега ще ви помогнем да се справите.

Червени устни

Ако сте свикнали да използвате само гланц за устни, наситеното червило ще ви се стори подходящо само за специални случаи. Но червените нюанси са подходящи и за всекидневна употреба, стига да уцелите точния цвят за своята кожа.


Съветваме ви да нанасяте червилото със специална четчица. Това ще ви позволи да контролирате количеството червило, което поставяте върху устните си. Поставете необходимото количество, като започнете движението от средата и го продължите към краищата.

Има няколко основни правила при избор на цвят. Ако имате светла кожа, използвайте розови нюанси. Тъмното лице пък предполага червено-кафяви цветове, които да подчертаят карамеления нюанс на кожата. Червило с оранжеви оттенъци може да се използва при "нормална" кожа – нито твърде тъмна, нито твърде светла.

Изумителна прическа
Има много реплики, които обикновените клиенти използват да обяснят едно, но фризьорът им разбира съвсем друго. Тяхната терминология се различава от вашите разбирания за оформяне на прическата, ето защо трябва да внимавате какво говорите.

"Изтъни я" - тази реплика дава картбланш на професионалиста да изреже огромни количества от косата ви направо с бръснач. По-добре му разкажете за проблема си, вместо да му казвате какво да прави. Обяснете му например, че косата ви изглежда твърде гъста и буйна и той ще я "поправи".

"Вземи ми връхчетата" - Когато един фризьор чуе това, ще ви остриже така, както смята за добре. Нещо не му се нрави във формата на косата ви – ще го коригира по свой вкус. А вие ще сте бесни и с ужасна прическа след тази на пръв поглед рутинна процедура. За нищо на света не изричайте тези думи, освен ако нямате пълно доверие на вашия коафьор.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 20.09.2011|12:36
Много е важно да говорим с фризьора си и да му кажем, а защо не и да му покажем например снимка, какво точно искаме. Моята фризьорка е изключителна, в началото преди да започне да реже питаше и разпитваше какво точно искам и как точно го искам. Сега вече е наясно с косата ми, разбира ме само с една-две думи какво точно искам и знае дали ще ми седи добре или не. До сега не ме е разочаровала нито веднъж. Много е важно за една жена да намери своята сродна душа и да посещава само нея, защото когато ни подстригва в продължение на години, знае какво е най-добре за нас, дали косата ни ще седи по начина който се очаква и какво ли още не. Затова вместо да си ходите всеки път при различен фризьор, изберете си един и му се доверете.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay