Домашни хитринки за хубава коса

Надхитрете косата

Колкото и да сме писали за косата, винаги има неща, които забравяме, и които обикновено се оказват изключително важни. Ето къде бъркаме в третирането на косата и какво може да ни помогне да я направим красива и здрава без дори да се обаждаме на коафьора си. 

 

Балсамът. Малко жени не го правят, може би защото не знаят за тази малка тайна. Балсамът ще бъде много по-активен ако преди да го нанесете върху косата го сложите за няколко минути в хладилника. Така той ще затвори косъма по-лесно и ще направи косата по-блестяща и гладка. 

 

Полезно, но... как? Ясно е, че изборът на продукт за коса зависи предимно от това какъв е проблемът с косъма, обема, цвета или нещо друго. Но има още нещо - малки трикове, които ще направят чудеса с иначе добрите продукти, които купувате за гривата си. За тънката коса, например, нанасяйте продуктите за обем предимно в корените и не разхищавайте количества от тях за тази част от косъма, която и без друго няма нужда. И точно обратното - ако косата ви е тежка и плътна, то тогава разнасяйте продуктите първо по дължината на косата отзад.

Тънка коса. Ужас! Кошмарът на много жени, трудна задача за козметолозите и разкрасителните продукти. Като най-надеждна за справяне с тънката и лесно омазняваща се коса се явява пяната за обем, която, обаче, е много "хлъзгава" за употреба. Преди всичко, не нанасяйте върху цялата дължина, а само в корените, за да не омазните косъма. Забравете за гела, както и за ваксата - ако имате тънка коса, тя ще бъде чиста и лъскава само няколко часа. 

 

Електричество в косата. Ако имате проблеми с непокорната си коса и вечно заглаждате стърчащи косъмчета, има нещо, което ще ви спаси. Напръскайте малко количество стилизант върху естествена четка, след това разрешете добре и се радвайте на идеален ред! 

 

Къдравото е новото право. За всички вас, които имате прекрасна къдрава коса, е правило номер едно да се изправяте винаги, когато можете. Та даже и когато не можете. Изобщо - не е ясно защо, но обикновено жените, надарени с красиви букли, винаги мечтаят за идеално права коса. Забравете за това, къдриците отново са на мода. За да бъдат по-буйни и естествени - не посягайте към сешоара, той накъсва и чупи косъма в дълбочина - опитайте с ролки. Така ще имате готина и свежа прическа само за една нощ и без да сте стъпвали във фризьорския салон. 

 

Ограничете сушенето. Нищо, че сте свикнали да се събуждате и да си лягате със струята горещ въздух, правеща чудеса за косата. Това е вярно, но само на пръв поглед. Всъщност топлината е толкова вредна за косата, колкото и студа за кожата - изсушава я, прави я безжизнена и буквално трябва да я "поим" след всяко сушене. Колкото и да ви се струва, че й няма нищо, опитайте да спрете използването на сешоара за няколко дни и ще видите, че от естествения и здрав вид на косъма не е останал и помен... 

 

И тя обича бира. Давайте на косата си по чаша седмично, примесена с лъжичка мед и малко лимон. Сместа се наняса като шампоан и се измива след няколкоминутно втриване. Имайте предвид, че ако правите това здравословно упражнение редовно - видимо ще изсветлеете.

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay