Подгответе тялото си за лятото с тези 8 трика за красота

Подгответе тялото си за лятото с тези 8 трика за красота

Лятото приближава все повече и това означава бански костюми, голи крака и голи ръце. През зимата имаме склонност да ядем повече и да пропуснем някои стъпки в нашата фитнес програма. Британски учени откриха, че натрупването на тегло, когато времето е студено, всъщност е част от инстинкта за оцеляване, наследен от нашите предци.

Събрахме 8 съвета, за да ви помогнем да вкарате тялото си в перфектна форма за лятото:

1. Кожата на лицето 

През зимата кожата на лицето е най-уязвима - тя се влияе от студ, ветрове и температурни промени. Така че преди лятото трябва да се погрижите за кожата си. Забравете за интензивните измивания или процедури, които могат да навредят на вече изтощената кожа.

Вместо това използвайте домашни тонизиращи продукти и лосиони, за да почиствате лицето си. За да почистите мазната кожа, използвайте отвари от метличина, магданоз или розмарин. Ако имате суха кожа, тогава си правете отвари от лайка.

2. Кожа на тялото

Ниските температури навън и отоплението вкъщи правят кожата ни наистина суха и дехидратирана. Трябва винаги да овлажнявате кожата си, така че тя да изглежда гладка и здрава, когато носите поли, рокли и къси панталони. Ако все още нямате любим лосион, кокосовото масло е чудесен натурален овлажнител.

3. Бикини линия
Носенето на бански означава, че всеки ще може да вижда бикини линията ви. Най-лесният и евтин начин да се отървете от окосмяването в тази област е да се бръснете. За съжаление, не е особено приятно, когато космите започват да растат след бръснене. Също така, ако имате дебели или тъмни косми, тогава черните точки почти винаги се виждат дори веднага след бръснене.
Другата възможност да получите красива бикини линия е да си правите кола маска. Кола маската може да се извършва веднъж на всеки 1-2 месеца в зависимост от скоростта на растежа на космите. За да избегнете врастването на космите след кола маска, препоръчваме да ексфолирате бикини линията поне 2 пъти седмично.
За да елиминирате тъмните области на това място, винаги трябва да се овлажнявате след душ. Можете да използвате специални лосиони, които предотвратяват врастването на космите, тъй като те също ще помогнат за справянето с тъмните области.
4. Подмишници
Ако искате подмишниците ви да изглеждат по-светли и също така да забавите растежа на космите в тази област, можете да опитате този прост органичен домашно приготвен избелващ крем:
Рецепта:
2 ч.л. прах от куркума
1 ч. л. сода за хляб
3 ч.л. мед
сок от 1/2 лайм или лимон
Смесете съставките, за да получите гъста паста. Преди да приложите този крем, уверете се, че подмишниците ви са добре почистени. След като се приложи, оставете да действа в продължение на 20 минути, докато изсъхне и след това го изплакнете. И накрая, трябва да овлажните кожата си.
5. Корем
Плоският корем е ключът към това да изглеждате добре по бански. Струва си да обърнете повече внимание на тази област по време на тренировките. Едно от най-ефективните упражнения е "прехвърляне на топка". 
Легнете по гръб, с изпънати крака и поставете ръцете си зад врата. Започнете, като държите топката над главата си. Търколете я по гърдите си и  я хванете с крака. Поставете топката между глезените си и я поставете на пода. Междувременно, трябва да не сгъвате краката си. 
Повторете това упражнение 10-12 пъти. Опитайте да държите кръста си прилепен към земята, когато прехвърляте топката. 
Боксът също е наистина чудесен начин да загубите няколко излишни килограма. 
6. Паласки
За да се отървете от паласките, можете да правите някои от следните упражнения: 
Легнете по гръб, с ръце вдигнати във въздуха, перпендикулярни на пода. Вдигнете краката си под ъгъл 90 градуса. Бавно поставете лявата си ръка зад главата си и едновременно изправете десния си крак. Върнете се в начална позиция и повторете упражнението с другите крайници.
Легнете по гръб, със сгънати колене, които докосват гърдите ви. Натиснете лявото си коляно към гърдите си, като изправите десния си крак успоредно на пода и завъртете дясното си рамо към коляното. 
7. Дупе
Глутетите са най-голямата мускулна група в тялото. Тренирането на тези мускули не само ще направи дупето ви приятно и стегнато, но ще ви помогне да отслабнете по-бързо като цяло. Клековете са просто и ефективно упражнение, но те натоварват глутетите само от един ъгъл.
8. Диета
Заедно с тренировката, здравословното хранене е също важна част от това, да получите перфектно тяло. Важно е да пиете достатъчно вода. Трябва да пиете най-малко половината от теглото си в унции всеки ден.
Увеличете приема на естествени диуретици като краставици, лимон, зелен чай и др. Опитайте се да намалите количеството на обработените въглехидрати като хляб и макаронени изделия. Също така, намалете приема на алкохол, защото алкохолните напитки всъщност са много високи в калориите.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay