Как да го "отрежете" по милия начин

Нека операция "Кадифена ръкавица" започне сега!

Как да го "отрежете" по милия начин

Със сигурност ви се е случвало поне веднъж - запознавате се с иначе приятен мъж, който обаче просто не е "вашият” човек. За сметка на това той пък вижда именно във вашите очи "своя” такъв. Не смятате, че по някакъв начин сте го провокирали. Той обаче открива във всеки ваш жест своеобразни сигнали, че помежду ви има химия.

Днес ще си поговорим именно за тази деликатна тема, наречена "учтиво отхвърляне”. Иначе казано, ще ви предложим няколко идеи как да откажете деликатно на човека, с когото не искате да ви свързва повече от познанство, без да го обидите или разстроите по какъвто и да е начин.

Никога не казвайте "Може би”, ако всъщност имате предвид "Не”
Поемете си дълбоко въздух, съберете мислите си и бъдете напълно искрени с човека срещу вас. Може и да си мислите, че по този начин ще го нараните, но, повярвайте ни, той чува вашето "Може би” като "Да”, макар и половинчато такова. Така само ще му дадете напразни надежди, че все пак някой ден евентуално нещо може да се получи, съответно да "запалите” настойчивостта му.

Не бъдете гаднярки
Бъдете кратки и директни, но без излишна грубост. Обикновено едно просто "Не, но благодаря”, без допълнителни излишни обяснения, е достатъчно и в повечето случаи не води до последващи усложнения и драми.

Не се превръщайте в Пинокио
Първоначално може и да смятате, че ако "вкарате” няколко невинни лъжи (като например "За съжаление имам приятел”), ще омекотите ситуацията и няма да нараните човека срещу себе си. Всъщност обаче това далеч не е добра идея. Само си представете каква би била последвалата му реакция, ако в крайна сметка разбере, че не сте му казали истината, само и само за да го "отрежете”.

Не му оставяйте вратички
Отговори като "Точно в момента не мога” и "Все още не съм готова отново да излизам с някого” не са никак добра идея, тъй като по този начин човекът срещу вас остава с впечатлението, че все пак съществува опция да размислите. По същата причина ви съветваме известно време след това да ограничите контактите си с него, тъй като ако поддържате приятелски отношения, той може да реши, че все пак не всичко е изгубено и има шанс.

Не изпращайте противоречиви сигнали
След като така или иначе вече сте отхвърлили човека, няма нищо лошо в това да се държите добре с него, да се усмихвате и въобще да бъдете себе си. Имайте предвид обаче, че вашето иначе стандартно мило поведение може да бъде разтълкувано грешно от него като флирт, т.е. знак, че все пак има вариант да размислите.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay