Огледалце, огледалце от стената...

Огледала - измамници

Огледалце, огледалце от стената...

На всички ни се иска понякога да променяме истината, да я изопачаваме и да я трансформираме в нещо, което ще ни се хареса повече. На хиляди англичанки обаче им е писнало да се заблуждават, съобщават БТА.

 

Дамите от Острова са се разбунтували срещу практиката в пробните на моловете да бъдат монтирани "вталяващи огледала". Такива, които измамно подтикват клиентките да си закупят стоката, която пробват. Веднъж след като са си дали парите, няма връщане назад. Но им се иска да има.

 

Когато се завърнат вкъщи и облекат отново новия тоалет, те се сблъскват с грубата реалност. Дрехите не им стоят толкова добре, колкото в мола. Лъскавата рокля всъщност не вталява, а червеният потник дори подчертава излишните килограми.

 

И така, вбесени от тези оптически измами, гневните британки започват масово да изразяват възмущението си във форумите на един от най-популярните женски сайтове в Англия - Mumsnet.

 

"Изглеждах фантастично в пробните на GAP с новия си спортен тоалет. Но когато се огледах вкъщи, приличах на чувал с картофи!", се оплаква дама във форума.


В своя защита търговците единодушно твърдят, че огледалата им не са "вталяващи" с цел постигането на лесни печалби. Точно обратното - това е някакъв градски мит.

 

От Sunday Times се заемат със случая: изпращат две репортерки из пробните в Лондон, които да заснемат огледално отражение на кръгъл компактдиск във веригата H&M. На снимката CD-то има ясно изразена овална, "вталяваща форма". При по-обстойна проверка е установено, че въпросното огледало е леко наклонено в основата си.

 

Е, доказателствата са налице, така че ако ви предстои шопинг в дъждовната страна, имайте предвид, че нещата може да не са такива, каквито изглеждат.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay