Сезонът на разделите

Сезонът на разделите

Сигурно сте се замисляли за това кога точно е най-подходящо да скъсаш с гаджето си или дори да се разделиш с мъжа, за когото до вчера си смятала, че е човекът на живота ти. И има ли изобщо нещо такова като "подходящо време за раздяла"?

Не искаме да ви плашим, но очевидно американският социолог и писател Дейвид Маккендълс е решил, че не е страшно да се изправиш лице в лице с истината за двойките, които се трансформират в "щастливо необвързани". Дори е полезно.

Този човек, изследвал години наред психологията на влюбените, сексуалните и емоционални отношения между двойките, безпристрастно прави "диаграма на разделите". Най-вече за да предпази от стрес тези, които, по една или друга причина, не са достатъчно щастливи с партньора си.

Оказва се, че през цялата календарна година има периоди на силна сексуална енергия, както и такива на стрес и неразбирателство, които пък водят до шумни или съвсем спокойни промени в личния статус.

За период от една година Маккендъл наблюдава десет хиляди различни двойки и техните статуси във Facebook. Установява, че в определени период от годината много мъже и жени сменят статуса си от "обвързан, сгоден или дори омъжена/женен" на простичкото "необвързан".

Кога да сме нащрек?



 

 

 

 

 

 

 

В понеделник – изследването показва, че много хора съобщават неприятната новина на партньора си след като са прекарали "последния си уикенд заедно".

Преди Коледа – особено наситен на раздели период, в които според специалистите двойките са много склонни към равносметки, които понякога не са много приятни и водят именно до раздяла.

Лятото е онова време, в което на всички, дълго колебали се дали да променят живота си, сякаш им порастват криле. Ако е имало нещо, което да ги спира, то през топлите месеци от годината всичко изглежда много по-леко, някак по-естествено и по-лесно за преживяване. Депресията не е на мода през лятото.

След силен емоционален шок – неуспех в работата, тежка раздяла в близък приятел, смърт в семейството... обикновено тогава партньорите, които не се чувстват достатъчно близки и добре заедно осъзнават, че всъщност могат и сами да се справят с тежките моменти, събират смелост и просто казват "край!".

Ние ви съветваме да не чакате повод, за да погледнете истината в очите, но ако все пак имате от онези тежки, сложни, но за сметка на това дългогодишни връзки, час по скоро се изправете пред нея. Бъдете силни и най-вече - честни със себе си. Не е справедливо да залъгвате човека до себе си, нито е приятно да чакате "неговата версия за нещата" един ден просто да ви помете като буря. Било то по време на почивката ви на Хаваи или на уж вълшебната Коледна вечер...

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay