Със или без презерватив?

И темата ни отново е секс

Със или без презерватив?

Презервативът е едно от най-сигурните средства за предпазване от нежелана бременности от някои заболявания (особено когато не струва 0.20 лв., а е качествен!). И въпреки това, има хора, които избират да правят секс без презерватив. Не им е нужна защита или си мислят, че на тях нищо не може да се случи, че имат някаква суперсила, която отблъсква нежелани бебета? Не вярвам да е така, едва ли и Вие? И въпреки това, може би и на Вас се е случвало поне веднъж в живота си да го правите, без партньорът Ви да си е сложил защитната гумичка.

Защо сме склонни да го направим?

Често емоцията и страстта са толкова силни, желанието е толкова първично и ударно, че изобщо не сме способни да мислим. Знаем само, че искаме той да е в нас, да ни достави удоволствие и да изживеем момента. Да, това звучи супер, но белята се случва само с миг невнимание.

Друга причина е липсата на наличен презерватив в момента. Това не трябва да е оправдание. Има толкова много денонощни аптеки, просто отидете и купете, или кажете на партньора Ви да го направи.

Не искам да Ви плаша, но познавам момиче, което веднъж беше захвърлила някъде задръжките си и беше правила секс без предпазни мерки с едно момче. Не знам дали искате да знаете последствията – хвана гъбички, от които се лекува 6 месеца. Постоянно се оплакваше, че я боли и сърби и е непоносимо да стои на едно място. Звучеше много гадно, затова реших да не пробвам!

А като се замисля, че това е най-малкото нещо, което може да ми се случи.

Ами, ако стана мама в период,в който имам други планове за живота си, или хвана някоя сериозна болест?

Не искам това за себе си, предполагам и Вие, нали?

Ето защо най-отговорно Ви моля, ползвайте презервативи, не обърквайте сами живота си!

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay