Какво ще се случи с кожата ви, ако носитe дрехи от полиестер всеки ден?

Какво ще се случи с кожата ви, ако носитe дрехи от полиестер всеки ден?
Canva

Както добре знаете, полиестерът се изработва от пластмасови нишки. Носенето на дрехи от тази синтетична материя всеки ден може да има няколко негативни ефекта върху кожата ви:

Алергични реакции: Някои хора може да са алергични към полиестер, което може да причини сърбеж, обрив, зачервяване или други кожни реакции.

Затруднено дишане на кожата: Полиестерът не диша лесно, което означава, че не позволява на кожата ви да диша свободно. Това може да доведе до задържане на топлина и влага, създавайки благоприятна среда за растеж на бактерии и гъбички, което може да причини кожни инфекции.

Дразнене и акне: Тъй като полиестерът не диша, той може да задържи потта и мръсотията върху кожата ви, което може да доведе до дразнене и акне.

Повишена потливост: Полиестерът е синтетична материя, която може да не абсорбира потта толкова ефективно, колкото естествените материи като памук или лен. Това може да доведе до повишено изпотяване и миризма.

Алергични реакции: Някои хора може да са алергични към химикалите, използвани в производството на полиестер, което може да причини сърбеж, обрив, зачервяване или други кожни реакции.

Електростатичен заряд: Полиестерът може да натрупа статично електричество, което може да причини усещане за "иглички" по кожата ви и потенциално да влоши кожни състояния като екзема.

Загуба на еластичност: С течение на времето непрекъснатото носене на полиестер може да доведе до загуба на еластичност на кожата, което може да я накара да изглежда отпусната и по-малко млада.

За да сведете до минимум тези потенциални ефекти, опитайте се да редувате полиестерни дрехи с такива, изработени от естествени влакна като памук или лен. Също така е важно да поддържате добра лична хигиена, като редовно перете и сушите дрехите си, за да предотвратите натрупването на бактерии и миризми.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay