6 смутита, които ще ви отърват от запека

6 смутита, които ще ви отърват от запека
Canva

Справянето със запек никога не е забавно, но за щастие има решения на този проблем, които могат лесно да бъдат намерени във вашата кухня. Има много съставки за облекчаване на запека, които можете да включите в диетата си под формата на храна или лека закуска, която вече познавате и обичате – точно така, говорим за смути.

Смутитата са чудесен начин да се справите със запека, защото можете лесно да ги напълните с фибри, хранително вещество, което може да подпомогне храносмилането.

Ето и няколко идеи:

Ягода и чиа семена

Кремообразното ягодово смути с чиа семена съдържа както пребиотично гръцко кисело мляко, така и богати на фибри семена чиа в него, две ключови съставки, които помагат за регулиране на храносмилането. Това смути е пълно с вкусни плодове като ягоди и банани, смесени с бадемово мляко и екстракт от ванилия. За тези, които обичат сладкото, това смути трябва да опитате!

Боровинка и кокос

Ако млечните продукти само влошават стомаха ви, опитайте това веганско смути от боровинки и кокос без млечни продукти . Ключовите съставки в тази рецепта са овесени ядки и ленено семе, като и двете съдържат много фибри, които помагат за облекчаване на запека. Освен това, тази рецепта има по-вкусни съставки като банани, боровинки, кокосово мляко, неподсладени настъргани кокосови орехи и кашу.

Зелено смути

Зеленото смути със суперхрана също съдържа ленено семе - плюс влакнести зеленчуци - за облекчаване на запека. Това смути има много по-различен вкусов профил от другите по-сладки варианти, но все пак има питателна сила. Допълнителните съставки в зеленото смути със суперхрана включват спанак, авокадо, протеин на прах, банан, бадемово мляко, мед и канела.

Матча и чиа

Смутито от чиа матча за една нощ включва пробиотичен кефир, плюс овесени ядки с високо съдържание на фибри и семена от чиа – което го прави чудесен избор, ако търсите смути за запек и да дадете тласък на здрави BMs. Други вкусни съставки в това смути включват матча, банан, канела и мед.

Портокалов пробиотик

Предпочитате вашите смутита да са оранжеви, а не зелени? Не търсете повече от този асортимент от портокалови пробиотични смутита . Тези смутита съдържат кефир и семена от чиа, които могат да ви помогнат да раздвижите нещата в червата. С вкусни пресни съставки като фурми, моркови, мандарини, портокалов сок и джинджифил, тези смутита не са само добри за запек – те са също така ярки, пикантни и като цяло чудесни за вашето храносмилателно здраве.

Тропическо смути

Пренесете се в тропически оазис с това островно зелено смути , което е пълно с влакнести плодове и зеленчуци, плюс семена от чиа и коноп, за помощ при запек. Ананас, манго, портокалов сок, банан, спанак, парченца кокос, ванилия и канела са основните съставки в това смути, които придават на тази напитка плажната атмосфера и подобряващата храносмилането сила.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay