7 прости стратегии, които ще ви помогнат да станете по-богати

7 прости стратегии, които ще ви помогнат да станете по-богати
Pexels

Всеки иска да стане по-богат, но не всеки знае как да го направи. Има няколко доста прости стратегии, всяка от които може да ви помогне да увеличите приходите си и да оптимизирате разходите си.

Винаги първо изплащайте дълговете си

Това е много важно, тъй като дълговете винаги пречат на вашето развитие. Освен това ви е трудно не само да спестявате пари за ваканции и развлечения, бизнес и хобита, а и да живеете пълноценен живот поради постоянния стрес.

Опитайте се да си поставите конкретни цели

Например, говорим не просто за нова работа и не просто за забогатяване, а за намиране на работа в определена сфера или в определена компания, с определен доход. Психолозите отбелязват, че твърде общите планове често изглеждат твърде трудни за изпълнение. Затова конкретизирайте.

Правете текущите плащания веднага след получаване на заплатата

Това се отнася за комунални услуги и заеми. Ако спестявате пари за нещо, тогава е по-добре да разпределите средствата, които трябва да бъдат заделени веднага. Това е много удобно, тъй като в началото на нов финансов период ще разберете колко пари ви остават за месеца - колко можете да похарчите за себе си, за храна, за развлечения и т.н.

Никога не правете покупки въз основа на емоции

Спонтанното пазаруване е удоволствие, което може да превърне и най-заможния човек в бедняк. Не само ще пропилеете парите си за нещо ненужно, но и първоначалното вълнение лесно може да се превърне в разочарование. Старайте се винаги да купувате само това, от което наистина се нуждаете.

Не преследвайте лукса

Желанието да се откроите винаги е много скъпо. Можете да си купите добър смартфон Android вместо iPhone. Да, няма да можете да се изфукате пред приятелите си, но ще спестите много пари, които могат да бъдат инвестирани навсякъде - в здраве, ваканция, забавление, подаръци за близки и т.н.

Следете бюджета си

По този начин можете да разберете за какво харчите най-много пари на месец. Това също ще ви помогне да разберете кои разходни позиции трябва да бъдат намалени. Ако рядко пазарувате, можете да се справите с лист хартия и химикал. Основното нещо е да водите отчет и да броите парите.

Не пестете от качеството

Ако разбирате много добре, че имате нужда от най-издръжливия предмет - облекло, обувки, телефон, някакъв домакински уред, тогава правете покупки с акцент върху качеството. Това е много важно, така че четете ревюта в интернет и събирайте възможно най-много информация, защото не всичко, което е скъпо, винаги е най-доброто, но често това е точно така.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay