7 причини да отидете да карате каяк

Забавлявате се, почивате и отслабвате!

7 причини да отидете да карате каяк

Каякът е малък, лек и тесен плавателен съд, задвижван от човешка сила, посредством на двулопатково гребло. Може да е едноместен, дву-, три- и четириместен. Предимствата му като спорт са много. Ние ще ви посочим само някои от тях и сме сигурни, че бързо ще се превърне в любимото ви занимание през топлите почивни дни.

Ще сте близо до природата - Ще можете да плувате с каяка и едновременно да вдишвате свеж въздух и да съзерцавате прелестни природни пейзажи. Ще усещате водата под Вас и ще определяте сами скоростта. Какво по-вълнуващо от това?

Това е колективен спорт! - Ще създадете приятелства или ще ги заздравите. Ще видите дали можете да работите в колектив с Вашите приятели, защото това е много важно за отношенията ви. Карането на каяк заедно ще ви научи да се съобразявате един с друг и да следвате едно общо темпо.

Приключение и релаксация едновременно - Когато поискате, можете да увеличите скороста и да повдигнете адреналина и когато поискате да намалите, за да Ви си починете.

Намалява стреса - Това може би е една от най-големите му доказанаи ползи. Карането на каяк влияе добре на емоционалното и психическото ви състояние.

Правите си едно срахотно аеробно упражнение - Да спортувате сред природата и да топите излишни мазнини, какво по-хубаво от това? За един час можете да изгорите около 500 калории. 

Можете да го практикувате в различни водни пространства - Каяк можете да карате в езеро, язовир, океан, басейн и други.

Ще придобиете плосък корем за кратко време - С упражненията по гребане за кратко време ще стопите подкожните мазнини в областта на корема. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay