Безкрайна вина: Майка получава доживотна присъда за изоставянето на 16-месечното си бебе за 10 дни

Малко дете в Охайо почина, след като майка му го остави само вкъщи за 10 дни, за да отиде на почивка. 32-годишната Кирстел Канделарио беше осъдена в понеделник за убийството на 16-месечната й дъщеря Джейлин през юни 2023 г.

Безкрайна вина: Майка получава доживотна присъда за изоставянето на 16-месечното си бебе за 10 дни
CHANNEL 3/YOUTUBE

Майка от Охайо е осъдена на доживотен затвор за смъртта на малкото си дете, след като напусна дома си и го остави само за 10 дни миналото лято. 

32-годишната Кристел Канделарио получи доживотна присъда без право на замяна в понеделник за тежкото убийство на 16-месечната си дъщеря Джайлин, която почина, когато Канделарио отиде на почивка през юни 2023 г., съобщават в прессъобщение от прокуратурата на окръг Куяхога.

Присъдата идва, след като Канделарио се признава за виновна през февруари по едно обвинение за утежняващо убийство във връзка със смъртта на нейното малко дете и едно обвинение за застрашаване на деца, според онлайн съдебните записи на окръг Куяхога. 

Канделарио е оставила 16-месечната си дъщеря без надзор в дома си в Кливланд от 6 до 16 юни 2023 г., добави прокуратурата в своето съобщение. 

Когато се върнала в резиденцията около 8:00 сутринта, тя открила, че дъщеря й не реагира и се обадила на полицията, която по-късно обявила, че малкото дете е починало. 

Джайлин е открита върху подложка, замърсена с урина и изпражнения, според съобщението. 

Малкото дете е починало от глад и тежка дехидратация от педиатрична небрежност, каза д-р Елизабет Мууни, заместник-медицински експерт от окръг Куяхога, в съда в понеделник. Според Мууни 16-месечното дете е било отслабнало, "тежащо 13 килограма, 7 килограма по-малко, отколкото при последното й посещение при лекар преди по-малко от два месеца".

След разследване е открито, че Канделарио е пътувала на почивка до Детройт и Пуерто Рико, тъй като е оставила малкото си дете у дома. Тя е арестувана на 17 юни и обвинена в убийство и свързаните с него престъпления.

Прокурорът на окръг Куяхога Майкъл С. О'Мали каза за присъдата на Канделарио: "Днес си спомняме Джайлин – красиво момиченце, което беше взето от този свят поради невъобразимия егоизъм на майка си. Мисълта да отидете на ваканция за 10 дни и да остави детето си да умре от глад в нейния Pack-N-Play е ново долно ниво на родителска грижа."

Съдията от Общия окръжен съд Брендън Шийхан каза на Канделарио, че е извършила "най-голямото предателство" при произнасянето на присъдата в понеделник, според ABC News.

Канделарио, която според твърдения, се бори с депресия и други проблеми с психичното здраве, казва в отговор: "Има толкова много болка, която изпитвам по отношение на загубата на бебето ми, Джайлин."

"Изключително съм наранена от всичко, което се случи. Не се опитвам да оправдая действията си, но никой не знаеше колко страдах и през какво преминавах... Бог и дъщеря ми ми простиха."

Според местната станция WEWS-TV, Канделарио е била уволнена от позицията си като заместник в сградата в Гленвилската академия на началното училище в Кливланд след ареста й миналата година.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay