Защо стюардесите по света критикуват Никол Кидман?

Има ли наистина вина красивата актриса?

Защо стюардесите по света критикуват Никол Кидман?

Никол Кидман си навлече гнева на стюардесите по света заради реклама за авиокомпанията Etihad Airways, която засне в началото на месец март.

Според Асоциацията на професионалните стюардеси въпросната авиокомпания, както и други, базирани в Обединените арабски емирства, е известна със своето дискриминационно отношение към женската част от служителите.

Стюардесите твърдят, че от компанията, която е втората най-голяма в ОАЕ, имат практика да уволняват бременните служителки.

От асоциацията дори изпращат официално писмо до актрисата, в което я съветват да помисли добре дали да продължи работата си с авиопревозвача, тъй като практиките в компанията са абсолютно противоположни на усилията на актрисата да се бори за правата на жените като посланик на добра воля на ООН.

Лаура Глейдинг, президент на Асоциацията на стюардесите, споделя, че е разочарована от участието на Никол Кидман в рекламата.

"За съжаление, неправилната политика на Etihad Airways не е учудваща, като имаме предвид, че е собственост на Обединените арабски емирства. Според скорошна статия на Business Insider "в страната на мъжете е позволено да бият съпругите си”, пише още в писмото.

А обръщението към самата Никол Кидман гласи следното:

"Призоваваме Ви, от името на всички онези жени, чиито права и интереси браните толкова ожесточено, да не бъдете част от популяризирането на Etihad Airways. Това е компания, която налага обидни трудови практики спрямо женската част от служителите.

Асоциацията на професионалните стюардеси представлява 25 000 служители, почти 19 000 от които са жени. Ние сме гласът, който се надига срещу дискриминационните практики в индустрията. С радост ще приемем и Вашия глас към нашата битка.”

От Etihad Airways отрекоха обвиненията на Асоциацията на стюардесите с твърдението, че подкрепят всички стюардеси по време на бременност и не третират мъжете и жените по различен начин.

"Нашето задължение към безопасността, сигурността и благополучието на мъжете и жените, които работят в компанията толкова усърдно, за да направят от нея това, което е днес, е главният ни приоритет”, заявиха от компанията.

Засега актрисата не е коментирала публично отправените към нея обвинения.

Вижте рекламата, която провокира гнева на стюардесите:



Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!
0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay