Този тиквен хляб с пет подправки е изпълнен с есенен вкус

Този тиквен хляб с пет подправки е изпълнен с есенен вкус
Pexels

Как да си направим тиквен хляб

  1. Замесете тестото : Първо разбийте захарта с олиото и яйцата до гладкост. След това редувайте добавянето на сухи и мокри съставки. Разбийте тиквата, докато се комбинира.
  2. Изпечете бързия хляб : Печете хляба, докато клечка за зъби излезе чиста и го оставете да изстине напълно. Най-добре е да се сервира, след като е престоял една нощ.
  3. Добавете глазурата : Завършете тази рецепта за тиквен хляб с кафява маслена глазура.

Съставки

  • 3 чаши гранулирана захар

  • 1 чаша растително масло

  • 4 големи яйца

  • 4 супени лъжици ванилия

  • 1 3/4 чаши универсално брашно

  • 1 1/2 чаши ръжено брашно

  • 2 супени лъжици мляко на прах

  • 2 чаени лъжички сода бикарбонат

  • 1 1/2 чаени лъжички 5 подправки на прах

  • 1 чаена лъжичка смляна канела

  • 1/2 чаена лъжичка смляно индийско орехче

  • 2/3 чаша мляко

  • 2 чаши пюре от тиква 

  • 1/2 чаша осолено масло

  • 1 супена лъжица бяла мисо паста

  • 2 чаши пудра захар

  • 2 до 4 супени лъжици мляко

Упътвания

  1. Загрейте фурната до 200ºС. Намажете дъното и малко нагоре страните на две форми за хляб.

  2. В голяма купа разбийте гранулираната захар и олиото с миксер на средна степен, докато се смесят. Разбийте яйцата и ванилията.

  3. В голяма купа разбъркайте заедно брашното, малцовото мляко на прах, содата за хляб, петте подправки на прах, канелата, индийското орехче и 1 1/2 ч.л. сол. Добавете брашнената смес и 2/3 чаша мляко алтернативно към захарната смес, като разбивате на ниска степен след всяко добавяне, докато се комбинират. Разбийте тиквата само докато се комбинират. Разпределете тестото равномерно в подготвените форми за хляб.

  4. Печете, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста, 55 до 60 минути. Охладете върху решетка за 10 минути. Извадете от формичките и охладете напълно. Съхранявайте за една нощ преди сервиране.

  5. В малка тенджера гответе масло на средна степен, докато покафенее, 5 до 7 минути. Свалете от огъня. Добавете мисо; разбийте, докато се смеси добре. Разбийте пудрата захар, останалите 2 ч.ч. ванилия и 2 до 4 с.л. мляко, за да направите гладка глазура. Намажете хляба.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay