3D награди за кандидат-художниците от конкурса за рисунка "Застрашен съм"

3D награди за кандидат-художници

Представители на българския офис на природозащитната организация WWF и на A Plus Films - разпространителите на 3D филма "Епоха на животните", наградиха победителите в конкурса за детска рисунка на тема "Застрашен съм". Той имаше за цел да фокусира вниманието на малки и големи върху заплахите, които грозят родните лалугер, пеликан, морски орел и рис, чиято съдба не е далеч от тази на мангустата Били, лъва Сократ, мъдрите костенурки или тасманийския дявол от "Eпоха на животните" 3D.

 

Сред около 300 рисунки, вдъхновени от четирите застрашени български животнинки бяха отличени пет победителя и една специална награда за децата от ЧСОУ "Увекинд”, София.

 

На специална видеостена бяха прожектирани всички изпратени сканирани творби на младите художници. Петте победителя получиха по два безплатни билета за анимацията "Епоха на животните" 3D, сувенири и специални грамоти.

Това са Ивелин Карамфилов на 12 години от София, Весела Герджикова на 10 години от Пловдив, Виктория Георгиева на 12 години от Варна, Екатерина Недева на 6 години от София и Александър Алексиев на 9 години от Сливен. Специална грамота и утешителни награди получиха децата от ЧСОУ "Увекинд" - София и тяхната преподавателка по рисуване Галина Янакиева.

 

В продължение на месец бе отбелязана учудваща инициативност, вдъхновена от изобразителното изкуство и темата за опазване на околната среда. Бяха събрани около 300 рисунки на деца от 6 годинки до 16 години от цялата страна - София, Варна, Бургас, Попово, Карлово, Казанлък, Свищов, Каварна, Монтана и др. Към темата "Застрашен съм" се включиха и цели класове и групи от детски градини.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay