Каква промяна ще настъпи във вас, ако промените социалния си кръг?

Каква промяна ще настъпи във вас, ако промените социалния си кръг?
Pexels

Нашата среда ни оформя като личности. Психолозите обясняват как човек може да се промени за една година общуване с хора с различно мислене и мироглед.

Най-важното, на което учи постоянната комуникация с различни хора, е способността да не зависиш от мнението на другите. Когато социалният ни кръг е широк, виждаме и усещаме, че всички хора имат различни възгледи за света. Хората могат да останат независими и да не са съгласни с определени възгледи, но все пак да бъдат приятели. Опитайте се да не пропускате възможността да общувате дори с тези, чиито интереси изглеждат напълно противоположни на вашите.

Вашите навици ще се променят

Ако човек е живял цял живот сред онези, които смятат безделието за норма, а след това по стечение на обстоятелствата отива да живее на друго място, където ще бъде заобиколен само от трудолюбиви хора, той ще започне да става по едно и също време като тях. Ще върши повече работа от преди, ще се отърве от постоянното отлагане и така нататък.

За една година или дори по-бързо можете да се отървете от пушенето, преяждането, мързела, безотговорността и други вредни навици. Защото, когато промените средата си, губите усещането, че отрицателният навик е норма. И обратно - ако дори най-трудолюбивият човек започне да живее заобиколен от мързеливи хора, той лесно ще падне до тяхното ниво. В рамките на една година ще се трансформира в мързеливец.

Ще спечелите нови цели и мотивация

Новото общество има различен стил на живот. Ако започнете да общувате с други хора, техните цели ще станат частично и ваши. Това не означава, че старите житейски цели непременно ще потънат в забрава. Те могат да останат актуални.

Колкото по-често човек сменя средата си, толкова по-добре за него. В идеалния случай е полезно да общувате с няколко групи хора, различни по интереси, житейски опит и т.н. Така можете да сте по-критични към себе си и да разберете кои от приоритетите ви са правилни и кои не.

Самочувствието ви определено ще се подобри

Ако сте общували с талантливи и добри хора, но случайно трябва да смените социалния си кръг с по-малко развит в културно отношение, ще можете да се убедите в превъзходството си. Но в този случай трябва да внимавате да не снижите нивото си.

Ако някой, който е трябвало да живее със слаби и безнадеждни хора в живота, има възможност да живее в нормално общество, неговото самочувствие първо временно ще спадне, но след това отново ще се повиши, защото новите хора го учат на нови неща. Оказва се, че най-добрият лек за неувереността в себе си е общуването с различни личности. Тоест, трябва да разширите кръгозора си, ако искате самочувствието ви да расте.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay