Училище премахна огледалата в тоалетната, заради пристрастяването на учениците към TikTok

Училище премахна огледалата в тоалетната, заради пристрастяването на учениците към TikTok
Canva

Средно училище в Северна Каролина премахна огледалата в банята, след като учениците пропускали уроци, за да правят видеоклипове за TikTok в тоалетните.

Училищната система Alamance-Burlington обяви тази седмица, че средното училище Southern Alamance е премахнало огледалата от баните в коридора, за да намали разсейването на учениците. Някои от тях били хванати да бягат от часовете и да посещават тоалетната до девет пъти на ден.

"Учениците ходеха до тоалетната за дълги периоди от време и правеха видеоклипове за TikTok", казва Лес Аткинс, служител по връзки с обществеността на училищната система пред WFMY.

Макар и нетипично наказание, ограничението сякаш вече върши работа.

 "Откакто премахнахме огледалата, видяхме драстично намаляване на посещенията в тоалетната от ученици, които искат извинение само за да правят видеоклипове. Училището регистрира много по-малко посещения до тоалетната и учениците не остават толкова дълго там. И самите те носят отговорност. Когато има отчетност, виждате голяма разлика", твърди Аткинс.

Според The ​​New York Post, училищният район е внедрил и система за дигитални пропуски в зала, която ще позволи на учениците да влизат и излизат от клас - позволявайки на училището да проследява колко време учениците прекарват извън класната стая.

"Корекциите" са просто още една стъпка към новата цел на областта да учи децата на това, което нарича "дигитално гражданство".



 

 




0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay