Тайната на столетниците: Бира, бекон и сексуално въздържание

Вижте изумителните истории на петима дълголетници

Тайната на столетниците: Бира, бекон и сексуално въздържание

Имате ли идея на какво се дължат многото години живот на дълголетниците? Отказването от всякакви вредни навици или пък спазване на строг режим на хранене? Понякога причината не се крие в нито едното от двете.

Столетниците, с които ще ви запознаем в настоящия материал, доказват, че понякога дори лошите навици, като алкохолът и тютюнепушеното, не могат да повлияят отрицателно върху човешкия живот. А дори напротив.

Вижте историите на пет от най-дълго живелите на тази земя хора и тяхната тайна за дълголетие.

1. Цигари, вино и шоколад
Джийн Луиз Калмент, която виждате на снимката по-горе, официално е най-дълго пребивявавалият на земята човек! Тя живее цели 122 години и 164 дни, което я превръща в жената с най-голяма продължителност на живота сред всички човешки същества. Приживе тя споделя, че тайната ѝ за дълъг живот е диета, богата на маслиново масло, което тя приемала по всякакъв начин и дори втривала в кожата си като лосион. Освен това тя била изключителен любител на виното и изяждала по почти един килограм шоколад всяка седмица.

Още един странен аспект от живота ѝ е фактът, че от 21 до 117-годишна възраст Джийн не спира да пуши. Но това очевидно по никакъв начин не се отразява на здравето ѝ. Тя няма никакви големи здравословни проблеми, въпреки че не е била изявен атлет или пък обсебена от здравословния начин на живот. На 86-годишна възраст започва да се занимава с фехтовка, а колело кара до стотния си рожден ден.

Тя живее самостоятелно, докато навършва 110 години, а след това е преместена в старчески дом, тъй като причинява малък пожар в дома си. Любопитен момент от живота ѝ е срещата със знаменития Ван Гог. Тя се състои, когато Джийн е само на 13, и прекарва времето си в магазина на баща си, от който художникът решава да си купи платна за рисуване. Мръсен, зле облечен, нелюбезен и много грозен са само част от епитетите, с които Джийн по-късно го описва.

2. Газирани напитки

Тайната на столетниците: Бира, бекон и сексуално въздържание

Елизабет Съливан навършва 104 години през март 2015 година. Твърди, че дългият ѝ живот е осигурен от популярната в миналото напитка Dr Pepper. Тя се влюбва в лекия ѝ вкус, когато е на около 60 години.

"Хората се опитват да ми предлагат кафе на закуска. Предпочитам Dr Pepper. Започнах да го пия преди около 40 години и то по три на ден. Всеки лекар ми казва, че тази напитка ще ме убие, но явно има някаква грешка, защото те свършват една по една, а аз съм все още тук”, споделя преди време Съливан пред медии. Според нея тайната на дълголетието е "просто да си живееш живота!”

3. Бира

Тайната на столетниците: Бира, бекон и сексуално въздържание

Агнес Фентън от Ню Джърси празнува своя 110-ти рожден ден през месец юли тази година. Единствения сериозен здравен проблем, с който се сблъсква тази дама през годините, е доброкачествен тумор, който успява да пребори. След това изпитание лекуващият ѝ лекар ѝ дава един на пръв поглед странен съвет - да пие по три светли бири на ден.

И така, Агнес следва съвета на доктора си в продължение на 70 години, като към задължителните три бири на ден добавя и доволно количество скоч. През последните години обаче хората, които се грижат за нея, спират да ѝ дават алкохолни напитки, заради това, че се храни по-малко.

4. "Не” на секса

Тайната на столетниците: Бира, бекон и сексуално въздържание

Клара Мийдмор живее до 106-годишна възраст, като приживе признава, че дължи това на въздържанието си от секс. Мийдмор е известна като "най-възрастната девствена жена във Великобритания”. Тя никога не е правила секс, защото, както сама споделя, е била "твърде заета” за интимни връзки, а вместо това като по-млада се съсредоточава върху това да изкарва прехраната си.

През 20-те и 30-те години на миналия век сексът е бил неизбежно свързван с брака. А за бившата секретарка той никога не е бил фикс идея. Вместо с гаджета Клара запълва времето си с книги, градинарство, готварство и слушане на радио.

5. Бекон

Тайната на столетниците: Бира, бекон и сексуално въздържание

През 2013 година Пърл Кантрел, която по това време е на 105 години, споделя, че дължи дълголетието си на… бекона! Тя остава вдовица, когато е една на 38 години, и през живота си заема разнообразни работни длъжности. Пърл обожава бекон и хапва от него всеки ден. Когато разбира за любовта ѝ към месото, компания за производство на бекон, я снабдява с количество от него, което да ѝ стигне за цял живот.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

8 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay