Алхимия на идеалното "Bloody Mary"

"Bloody Mary" по-кърваво от всякога

Идеалният коктейл "Bloody Mary" е с много лед и хубав доматен сок и трябва да бъде приготвен непосредствено преди да се пие, съобщават от в. "Daily Telegraph". Ако тези правила са спазени, каква е водката, няма значение.

 

"Наричат "Bloody Mary" най-сложния коктейл. От гледна точка на химията на ароматите в него има смесица на стотици съединения, които действат върху вкуса." пишат от БТА, позовавайки се на мнението на д-р Нийл да Коста, специалист по химически анализи.

 

Химическият анализ на коктейла сочи, че "интензивният и пикантен вкус" на другите съставки, сред които са устърширски сос и сос "Табаско", надделяват над водката и затова е невъзможно човек да определи дали е използван евтин или скъп алкохол.

 

Коктейлът е създаден през 30-те години на миналия век. Смята се, че той е наречен на британската кралица Мария Първа Тюдор, прославила се с многобройните смъртни наказания по време на краткото си управление.

 

Ако се изключи водката, коктейлът има полезни съставки, като доматения сос, хрян и лимон.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 05.04.2012|19:06
Този коктейл е чуден! И е много подходящ за "дълбоки' размисли ... Но след 3-тото питие , разбира се мислите доста се пообъркват. Затова -"Консумирайте умерено !":)))
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay