Едно ястие, което не отнема време, ако не броим варенето на картофите. При предварителна подготовка на продуктите, самото готвене не трае повече от десет минути. Храненето - също! Просто защото е страшно вкусно.
Необходими продукти за 4 порции:
4-5 картофа
3 яйца
1 с.л. брашно
200 мл прясно мляко
сол и черен пипер
100 гр масло
100 гр сирене
100 гр кашкавал
2 домата
магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и ги обелете. Настържете ги на едро ренде и ги добавете към яйцата, брашното, млякото, солта и черния пипер.
Загрейте част от маслото в плитък тиган и загребете един черпак от картофената смес. С помощта на дървена лъжица разпределете равномерно сместа и запечете.
Обърнете от другата страна и наръсете част от предварително натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Поставете капак, за да се разтопи кашкавалът, ала при самото поднасяне на омлета той не трябва да е затворен. Украсете с няколко резена домат и накълцан на ситно магданоз.
28 | 0 |