Ще ви предложим една рецепта за фетучини с песто с авокадо. Те са изключително свежи и вкусни и са много подходящи за лятото. Има и здравословни начини да се наслаждаваме на италианската кухня. Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
1 пакет фетучини
сол
1/4 ч. кедрови ядки
2 броя авокадо
200 гр. песто
1 с. л. лимонов сок
1/2 ч. пармезан, настърган
1/4 ч. нарязан босилек
1 ч. л. червен пипер
зехтин
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера, в подсолена вода сварете пастата.
Междувременно, в сух тиган, пригответе кедровите ядки до златисто, около 5 минути.
Разрежете авокадото на половина и махнете костилката. Сложете авокадото в кухненския робот, добавете пестото, лимоновия сок и включете робота, докато получите гладка смес.
Прехвърлете пестото в купа, добавете пастата и пармезана и разбъркайте. Добавете кедровите ядки, босилека, червения пипер, поръсете със зехтин и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |