Какво поправят подправките в нашия организъм

Какво поправят подправкит

Какво поправят подправките в нашия организъм

"Стръкче от едното и щипка от другото" може да се окаже вълшебна рецепта за подобряване на здравето и общото физическо състояние, стига да можем правилно да определим въпросните съставки.

 

Подправките се използват, освен заради вкуса и заради медицинските ефекти, които притежават. Знаем за тях още откакто сме започнали да ги култивираме, но така и до днес не сме ги изучили на 100%.

Доказано е обаче, че сред всички познати на човечеството храни, карамфила, ригана, джинджифила, канелата, босилека, магданоза, горчицата и кърито се нареждат сред първите 50 най-силни антиоксиданти. Ето какво друго научихме за любимите ни овкусители:

 

Босилек

Има противовъзпалителни и антибактериални характеристики и е богат източник на магнезий.

 

Лют червен пипер

Действа като естествено болкоуспокояващо. Съдържа витамин А и намалява холестерола.

 

Копър

Съдържа желязо и калций. Маслото от копър помага за неутрализиране на канцерогени.

 

Кориандър

Помага за контрола на кръвната захар, холестерола и отделянето на свободни радикали.

 

Розмарин

Съдържа фибри, желязо и калций. Подобрява кръвообръщението и храносмилането.

 

Куркума

Добър източник на манган, желязо и витамин В6. Облекчава оплакванията при артрит.

 

Магданоз
Съдържа витамини К, С и А, и полезната за сърцето фолиева киселина.

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay