Ето че дойде време и за днешното ни виртуално кулинарно пътешествие из Африка. Днес ще обърнем специално внимание на алжирската кухня и по-точно на едно изключително вкусно ястие, подходящо и за тези от вас, които в момента спазват стриктно великденските пости. А ето и как да си го приготвите.
Необходими са ви:
1 глава карфиол
4 с.л. олио
2 домата
2 скилидки чесън
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
1 ч.л. чили сос
4 с.л. ориз Басмати
2 стръка пресен кориандър
Начин на приготвяне:
Карфиолът се сварява за 5 минути във вряща и подсолена вода. Отцежда се.
В тиган с нагрята мазнина се запържете чесъна и доматите, овкусени със сол, червен и черен пипер и чили сос и ги оставетее за 1-2 минути, като разбърквате постоянно.
Добавете 300 мл вода и оставете сместа да заври и покъкри за 10 минути.
Накрая добавете ориза, кориандъра и карфиола, разбъркайте леко и оставете да къкри, докато оризът стане готов.
Още изкушения с африкански привкус може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
0 | 0 |