Пиле Тандури е класика, но напоследък все повече хора се опитват да ядат по-малко месо, затова можем просто да заменим месото с риба. Ето как да приготвите Тандури сьомга.
Необходими продукти:
За бързо маринования лук:
1 1/4 ч. оцет
1/2 ч. вода
3 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 голяма глава лук, нарязан
За сьомгата:
1 голяма скилидка чесън
2 с. л. смлян джинджифил
1 1/2 ч. л. сладък червен пипер
1 с. л. кориандър
1/2 ч. л. куркума
1/4 ч.л. лют червен пипер
1 1/4 ч. кисело мляко
сол
черен пипер
1 лимон, нарязан+ още за сервиране
1 филе сьомга
магданоз, за сервиране
Начин на приготвяне:
Направете маринования лук: Разбъркайте оцета, водата, захарта и солта в топлоустойчива купа. Сложете в микровълновата, докато се разтопят захарта и солта. Сложете лука в тази смес и оставете да престои.
Загрейте фурната на 200 градуса. В средна купа разбъркайте чесъна, джинджифила, червения пипер, кориандъра, куркумата и киселото мляко. Подправете със сол и черен пипер.
Наредете нарязания лимон в тава. Отгоре сложете филето от сьомга и подправете със сол и черен пипер. Размажете отгоре сместа.
Печете около 30 минути.
Сервирайте с резени лимон и поръсете с магданоз.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |