Теория на старото ново

Нуждата да бъдеш откривател в Pop Up Shop

Модата не е това, което беше. И определено границите ѝ са по-широки отвсякога. На първо място, настоящите тенденции преоткриват добре забравени стари приумици. А от друга страна, индустрията не спира да бяга от стереотипите и да се подчинява на въображението във всичките му странни хрумвания.

Пристрастените към модата не спират да търсят уникалното, а именно този стремеж развива у тях умението да съчетават винтидж и секънд хенд находки с модерни дрехи и аксесоари. Дори за някои това е истинска страст. Изкуството да намираш и притежаваш артикули с история, които са в лимитирани бройки, не е за всеки. Много богати личности се опитаха да напреднат в тази насока, но само избрани модни блогъри успяха да навлязат в същността ѝ.

Ето защо решихме да се доверим на Ива Петкова и Мира Гюлева, които ще ни покажат своето разбиране за стил посредством модния лейбъл Pop Up Shop. На магическата дата 11.11.2011 те ще представят грижливо селектирана винтидж и секънд хенд колекция от дрехи и аксесоари. Петте основни мини колекции обхващат модни тенденции по техен вкус и ще бъдат показани в столичното заведение Coffee House (ул. "6-ти септември" 1).

Ива Петкова работи в сфера, различна от модата, но от съвсем малка е увлечена от нея. Преди 2 години започва доста успешния си блог "Inspiration Exists”, който е отличен барометър за всички тенденции и, чрез който показва как можем да бъдем винаги в крак с тях, стига да имаме въображение. За Мира Гюлева модата е не само хоби, но и професия. Работила е за големи марки, а в момента е стилист и преподавател по мода в университет в чужбина. Вдъхновението да започне своя блог "Thrift Queen’s Closet” идва от Ива, с която са приятелки повече от 10 години. Мира показва интересни тоалети, микс от секънд хенд находки, винтидж от раклата на баба и модерни дрехи и аксесоари.

Идеята за Pop Up Shop се ражда спонтанно за Ива и Мира, чиято цел е да споделят модните си виждания с възможно по-голям кръг от хора. Всяка от тях има дрехи и аксесоари в добро състояние, някои дори нови, които не носят и никога не са носили. Целта е тези дрехи, след прецизна селекция, да намерят новите си собственици.

Модните блогъри са новите тренд сетъри и съветници на дизайнерите. Неслучайно първите редове на ревютата са определени за тях. Освен че са новите източници на вдъхновение, те са и част от една нова култура, която съвсем скоро може да измести класическите медии.

12 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 08.11.2011|16:54
Страхотни идейки има в блоговете на двете момичета! Поредното доказателство, че не е нужно да хвърляш безбожни суми за дрехи, за да изглеждаш добре, всичко е въпрос на усет. Чудесно и много полезно ревю! :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay