Как да се справим със стриите и белезите по време на бременността и след това?

Как да се справим със стриите и белезите по време на бременността и след това?

Бременността е едно от най-вълнуващите и значими събития в живота на всяка жена. Тя носи със себе си радостта от очакването на нов живот, но също така и редица промени в тялото, които могат да оставят следи под формата на стрии и белези. Тези кожни промени са напълно нормални и често срещани, но могат да предизвикат неудобства и несигурност. В тази статия ще разгледаме как можете ефективно да се справите със стриите и белезите по време на бременността и след нея, използвайки както превантивни мерки, така и различни методи за лечение. Независимо дали търсите начини за намаляване на появата им или искате да подобрите външния вид на вече съществуващите, тук ще намерите полезни съвети и препоръки, които ще ви помогнат да се чувствате уверени и красиви в своята кожа.

Вероника Начева е изключително опитен и квалифициран специалист, който е завършил три висши образования в икономическо, инженерно и компютърно направление. Въпреки успешната си кариера в тези сфери, тя открива истинското си призвание в козметологията и остеопатията. Работи със страст и любов, като клиентите ѝ ѝ се доверяват не само за грижата за кожата на лицето, но и за тялото. 

Разкажете ни повече за Вас и Вашата професионална практика.

От 10 години съм козметолог, а от 3 години съм собственик на център за спорт, здраве и красота. В практиката си залагам на холистичния подход и безопасност за здравето на моите клиенти. Това ме отведе до остеоестетиката като мануален нежен начин да се въздейства върху структурите на лицето – лифтиране, повдигане, отстраняване на асиметрии. А това по естествен път ме запали и по остеопатията – лечебна практика, която отстранява дисбалансите и дисфункциите на тялото и му връща ресурсите за самовъзстановяване.

Как да се справим със стриите и белезите по време на бременността и след това?

Какви са проблемите на бъдещите майки, с какви запитвания идват при Вас?

Всички знаем, че по време на бременността настъпват много и съществени промени на физическо, хормонално и психо емоционално ниво. В най-лекия случай бъдещата майка има спокойна бременност. Дискомфортът идва в по-късния етап от бременността. Тогава плодът натежава, притиска органите и диафрагмата, разширява се тазът. Тогава работя с меки остеопатични техники, които отпускат и релаксират структурите и намаляват и отшумяват болките и комфорта на бебето и майката се възстановява. Има и техники, които са много подходящи за подготовка на тялото за самото раждане.  

Какви са най-честите съвети, които им давате за здрава кожа по време и след бременност?

Кожата е външният отговор на хормоналния дисбаланс на тялото, особено по време на бременността. В този период може да се наблюдават крайности: избистрен тен и чиста кожа, или множество петна и акне. Най-важният съвет за мен, е: ежедневна добра грижа с чисти и качествени продукти и добра хидратация. Не препоръчвам агресивни процедури и продукти.

Как да се справим със стриите и белезите по време на бременността и след това?

Свързахме се с Вас по повод един иновативен метод за процедури за тяло, които помагат в борбата с възстановяване на тялото след раждане, както и поддържане по време на бременност, заличаване на стрии и белези от секцио.

Да, технологията, която използваме ICoone, е абсолютно безопасна и за бременни. Не само това, тя е много търсена именно в този период. Всяка процедура започва и завършва с лек лимфен дренаж. Има няколко медицински програми, с които работим локално в болезнени участъци – кръст, гръб. Така с тяхна помощ бъдещата майка няма отекли крака и типичните за този период болки. За след раждане пък има специална програма MASSMOTHER, която се грижи за възстановяването на органите по техните места – нещо изключително важно за здравето на майката. И разбира се, няколко програми специално за последствията от разтягането на кожата – програми за белези и стрии. За разреза от секцио (или каквато и да е оперативна намеса) можем да започнем да работим веднага, след като паднат коричките.

Как да се справим със стриите и белезите по време на бременността и след това?

Разкажете ни повече за този иновативен метод на лечение, който използвате в практиката си? Какво представляват апаратните процедури за премахване на белези от секцио и стрии след раждане?

Белезите и стриите представляват нарушена структура на съединителната тъкан, така наречената фасция. Иновативната технологията ICoone, която ползваме, има за цел да възстанови храненето на тъканите в областта на среза, така че кожата да възвърне първоначалната си структура. Колкото по-рано започнем терапията, толкова повече вероятността да се заличи белега е голяма. Но ако говорим и от здравословна гледна точка, работата с белега е по-важна за здравето на тялото: отстраняват се срастванията, които могат да доведат до  болки в кръста, смъкване на органите в малкия таз, трудно следващо забременяване, инконтиненция (неволно изпускане на урина) и други не леки дискомфорти. 

Кога е препоръчително да се подложим на такава апаратна процедура?

След първия триместър на бременността до деня преди раждане и 72 часа след естествено раждане. Ако майката кърми, веднага след първия цикъл. След секцио – когато белегът не е болезнен и не е дискомфортно да се работи. Апаратът има 10 степени на сила, така че всяка жена да може да се възползва от нея, независимо от чувствителността на кожата ѝ.

Колко сесии са необходими, за да заличим нежеланите белези?

Различно и индивидуално е. Всеки организъм се възстановява с различно темпо, но ние препоръчваме да се направят в пакет от 10. Тялото ни продължава да се възстановява месеци след последната процедура.

Как да се справим със стриите и белезите по време на бременността и след това?

Има ли някакви противопоказания и какви са те?

Единственото противопоказание е активна онкология. 

И накрая, какъв съвет бихте дали на жените, които планират да забременеят или вече са бременни, за да гарантират, че ще имат здравословна бременност,  бързо и пълноценно възстановяване след раждането?

Отстрани е лесно да се препоръча, но за мен е важно спокойствието, добре подбрана и балансирана храна, добавени витамини, фитонутриенти и минерали според нуждите на майката и бебето, движение и спорт колкото понася тялото и накрая, но не на последно място – добро настроение. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay