Грешките, които всички допускаме относно махането на грима

Ето кои са те

Всички жени се стремим да се усъвършенстваме в изкуството, наречено гримиране. Но като че ли малко пренебрегваме другото също толкова важно изкуство - махането на грима. Има грешчици, които неминуемо всички допускаме, защото просто не знаем, че са неправилни.

Не винаги избираме най-добрия продукт, с който да се дегримираме. Ако той не е качествен, той ще увреди кожата ни през деня. Продуктът трябва да е в състояние да премахне грима нежно и грижливо. 

Преди да започнете с махането на грима, трябва да си измиете ръцете, но тази стъпка често се забравя. А всички знаем, че ръцете имат високо ниво на бактериално замърсяване.

Понякога в желанието си да премахнем по-бързо грима си, започваме енергично да трием грима с тампона. По този начин може само да разраните кожата си, но друг ефект едва ли ще постигнете.

Много от нас започват първо с махането на фон дьо тена от бузите и свършват с очите. В това няма особена логика, тъй като най-трудно е да се махне гримът от там. По-добре е да се почне с трудното и да се оставят лесните зони за накрая.

Устните доста често се забравят, че са гримирани. Вярно е, че изяждаме много от червилото през деня, но все пак не забравяйте да го премахнете напълно вечерта.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти