6 домашни задачи, които да свършите преди юли месец

6 домашни задачи, които да свършите преди юли месец
Pexels

Лятото официално е на път. Време е да се подготвите за плажни разходки, басейни и много барбекюта навън. Но също така е време да подготвите дома си за новия сезон.

Неочакваните домашни ремонти могат да бъдат невероятно стресиращи, особено когато искате да се насладите на сезона. За щастие е лесно да пресечете много проблеми с поддръжката на дома, преди да са се превърнали в големи проблеми или в крайна сметка да ви струват много пари.

Ето шест начина да подготвите дома си за по-топлите месеци:

Проверете вашите прозорци и врати

Климатикът не е евтино удоволствие и вероятно ще се наложи да използвате своя често през следващите месеци. Затова е препоръчително да проверите вратите и прозорците си. Не искате студеният въздух да излиза навън и парите ви да отиват на вятъра, буквално.

Ако в крайна сметка забележите пролуки, не се притеснявайте. Има много лесни решения "направи си сам" за уплътняване на вашите врати и прозорци, като например лепенки. Посетете местната железария и поискайте съвет.

Огледайте екстериора на дома си

Правете снимки, правете видеоклипове, докато се разхождате около дома си. Потърсете малки пукнатини около основата, проверете сайдинга си за пукнатини или разхлабени части и погледнете покрива и керемидите си за повреди, ако живеете в къща. Ако забележите нещо, което изглежда като проблем, не чакайте да го поправите. Колкото повече чакате, толкова повече пари ще трябва да дадете в крайна сметка. 

Уверете се, че вашата косачка работи добре

Искате тревата ви да е по-красива? Проверете дали вашата косачка е в добро състояние. Добавете масло, проверете всички части и подгответе косачката за сезона.

Огледайте мазето си за пукнатини в основата

Не сте сигурни какво да правите в дъждовен пролетен ден? Това е идеалното време за поддръжка на дома. Проверете мазето си, за да сте сигурни, че няма течове. Ако е така, обадете се на професионалист, за да оцени проблема. 

Разходете се из тавана си

След като приключите с мазето, добре е да обработите по същия начин и тавана си. Уверете се, че вашето таванско помещение е подходящо изолирано, защото това ще ви спести пари от сметките ви за електроенергия.

Това също е подходящо време за поставяне на капани за вредители. 

Почистете двора

Сега е подходящият момент да разчистите и подредите двора, тъй като вероятно ще прекарате следващите месеци там. Изхвърлете всички боклуци от двора си, засадете цветя и други растения, подгответе градинските мебели и т.н. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay