10 неща, от които никой не се нуждае у дома след като навърши 30

10 неща, от които никой не се нуждае у дома след като навърши 30
Pexels

Когато искате да започнете наново, разчистването на къщата е чудесен начин да затвърдите усещането за промяна. Събития като Нова година, преместване в нов дом или промяна на връзката или работно място са чудесни възможности да направите равносметка на това, което притежавате, и да се отървете от това, което не ви трябва. Защо не приложите същото мислене към важен рожден ден?

Ако току-що навършвате 30 или просто сте готови за малко разтоварване, ето 10 неща, които може да не искате да продължите през живота си като възрастен:

1. Евтини, телени закачалки за дрехи

Има какво да се каже за избора на качествени дрехи пред бързата мода, които ще облечете веднъж, нали? Същият принцип важи и за това как съхранявате дрехите си. Ако все още използвате закачалки за дрехи от тънка тел, опитайте да надстроите до по-значителна колекция, като качествена пластмаса, солидни метални закачалки или за по-луксозно настроение, вместо това изберете дървени. Вероятно никога няма да се върнете към обичаите си с телени закачалки!

2. Колекция чаши за шотове

Умно е да имате няколко чаши за шотове в кухнята си. Никога не знаете кога даден повод ще изисква Old Fashioned (или просто текила). Но вероятно нямате нужда от половин дузина от тях да висят в шкафа ви. Освен ако не ги пазите по сантиментални причини, добре е да изпратите половината — или повече! — от вашата колекция. (И ако ги запазвате по сантиментални причини, помислете, че може би няма нужда да заемат място във вашата кухня.)

3. Учебници за колеж

Няма абсолютно нищо лошо в това да запазите няколко избрани книги от годините си в колежа, особено ако работите в областта, която сте учили. Но наистина: Какви са шансовете да отворите онзи учебник по биология от първата година? Предайте го на някой, който има нужда от него и направете място за настоящата ви колекция от книги.

4. Дрехи, които не стават

Това може да изглежда очевидно, но винаги е добра идея да преглеждате гардероба и скрина си поне няколко пъти в годината, за да направите инвентаризация на това, от което се нуждаете и от какво не. Наред с изпробването на нещата, за да видите дали все още стават, проверете за дупки, петна или износване, което прави артикулите негодни за носене. И като общо правило, ако не сте носили дреха, обувки или аксесоари през последната година, помислете за раздяла.

5. Неподходящи пластмасови чаши

Освен ако нямате деца или не сте изключително тромави, може би е време да инвестирате в собствена колекция от чаши, които не идват от местни заведения за бързо хранене. Един добър набор от стъклени чаши ще изглежда много по-добре.

6. Старо, неизползвано спално бельо

10 неща, от които никой не се нуждае у дома след като навърши 30
Pexels

Държите ли на този изключително дълъг двоен комплект чаршафи, в случай че някой ден решите да инвестирате в легло в стил общежитие? Вероятно всяко старо спално бельо, което не използвате в момента, просто ще натрупа прах и ще заеме място. Ако е чисто и в добра форма, поставете го в купчината за дарения.

7. Развалени, неподходящи кърпи

Нищо не казва "зряла възраст" като подходящ набор от здрави, пухкави кърпи. Има време и място за няколко плажни кърпи, но ако имате стари, изтъркани кърпи, които запълват мястото за съхранение в банята ви, отървете се от тях и вместо това изберете няколко по-качествени.

8. Куп нови чаши в кухнята

Ние го разбираме. Има нещо странно носталгично в това да отпивате сутрешното си кафе от чаша, която сте взели по време на пътуване в началото на 2000-та. Но вероятно нямате нужда от множество нови чаши, заемащи място в кухненските ви шкафове. Изберете чашите, които означават най-много за вас, и съхранявайте само това, което използвате в кухнята си. Ако имате много, помислете дали да ги използвате като чаши за моливи или кашпи за малки растения — те ще получат много повече любов на нощното ви шкафче или бюро, отколкото в задната част на шкафа.

9. Стара, неизползвана електроника

Нека бъдем честни: Ще използвате ли стария лаптоп от колежа или ще се излегнете ли на дивана с множеството си сезони на DVD-та "Приятели"? Сега е идеалният момент да кажете сбогом на всички остарели технологии или развлечения, включително DVD, CD, лаптопи, стари мобилни телефони и неработещи принтери. Ако не сте използвали нещо наскоро и не планирате (или, разбира се, ако не работи), продължете и дарете. Може дори да успеете да препродадете някои неща, за да спечелите пари (и място) за нещата, които използвате и слушате.

10. Неподходящи контейнери за храна

Пластмасовите контейнери за съхранение на храна могат да бъдат евтини и удобни. Но неподходящите, зацапани или изкривени контейнери са знак да предприемете крачка и да инвестирате в някои качествени контейнери, за да сбъднете мечтите си за планиране на хранене. Комплект стъклени контейнери за храна със заключващи се капаци ще бъде по-лесен за почистване и ще ви издържи много по-дълго от тези, доставени с вашата поръчка за вкъщи. Вижте дали можете да предадете пластмасовите контейнери на брат или сестра или да ги дарите на място.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay