Как да се справяте с високомерни хора?

Понякога срещаме хора, които са напълно погълнати от себе си и егото си, които смятат, че света се върти около тях. Те са трудни характери и обикновено ни е нужен план, за да се справим в общуването с тях. Да се разберете с високомерен човек е трудна задача, но следните съвети могат да са от полза:

1. Не се опитвайте да спечелите одобрението им

Самовлюбените хора обикновено имат силно изразено его, имайте това предвид. Ако получите критика от такъв човек не я приемайте лично, а потърсете още едно мнение. Този тип хора усещат когато чара им не действа върху околните и започват да се държат по-учтиво.

2. Бъдете добри слушатели

Високомерните хора търсят внимание, а когато не го получат са раздразнителни. Това не означава, че голямото его носи само негативи, то е полезно в умерени дози.  Ако намирате някои от идеите на такъв човек за работещи, покажете подкрепа. Това ще подобри шансовете ви за добри взаимоотношения. Зарадвайте го, но не за сметка на собствената си радост, ако не сте съгласни с гледната му точка.

3. Имайте реалистични очаквания

Каквото и да направите за човек с голямо его, неговите приоритети едва ли ще се променят и има голяма вероятност да остането разочаровани или да се чувствате манипулирани. Не очаквайте твърде много от тях.

4. Научете се на изкуството да общувате

Трудно бихте спечелили спор с високомерен човек. Грубият подход няма да свърши работа при тях. Не забравяйте целта си по време на разговора и с умерена упоритост бихте постигнали съвместни компромиси.

5. Ценете хората, които ви ценят

Ако сте обкръжени от хора с голямо его вероятно няма да се чувствате добре, това ще ви изтощи. Не позволявайте това да се случи, ценете и себе си. Позволете на тези, които ви ценят и уважават да застанат до вас.

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Катаджия спира блондинка: -Госпожо в нарушение сте. Знака не го ли видяхте? Тук движението е само еднопосочно. -Е и к’во - сепнала се блондинката. – Аз да не би да карам в две посоки?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти