Вземайте си мини почивки, докато работите от вкъщи

Вземайте си мини почивки, докато работите от вкъщи
Pexels

Дистанционната работа от вкъщи удължи работното време на мнозина и наистина се оказа доста трудно тези хора да се изключат набързо от работата, дори след като работното време приключи. Това доведе до момента, че много служители се оплакват от постоянна умора и безпокойство.

Вземайте си мини почивки, докато работите от вкъщиPexels

Ерготерапевтите твърдят, че е необходимо да правите мини паузи, докато работите от вкъщи. Мини почивките ви помагат да се отпуснете поне и за кратко. Седенето на едно място с часове просто не се счита за здравословно. По-добре е да станете от бюрото си и просто да се занимавате с малко физическа активност. Дори да работите от вкъщи, разтегнете се малко, разходете се из къщата и отидете в кухнята, за да напълните бутилката си с вода, обядвайте не пред бюрото си.

Вземайте си мини почивки, докато работите от вкъщиPexels

Поне на всеки час правете леки упражнения за разтягане. Това определено ще ви помогне. Освен това мини почивките ще ви помогнат да се фокусирате в работата по-добре. Мини почивките естествено повишават производителността. Да работиш от вкъщи означава да работиш изолирано, тъй като си свързан само с колегите си виртуално. Мини почивките ви дават възможност да мислите свежо, тъй като нарушават монотонността.

Вземайте си мини почивки, докато работите от вкъщиPexels

Когато си направите почивка, отдалечете се от работното си място. Дори и да е за пет минути, просто погледнете далеч от компютъра/лаптопа, съветват здравните експерти. Това ви дава перспектива отвъд работата. Един добър начин да си направите мини почивка е просто да говорите с членове на семейството си, да слушате музика или просто да се наслаждавате на здравословно хапване.

Вземайте си мини почивки, докато работите от вкъщиPexels

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Чини ми се, всички съдбоносни предели в човешкия живот са все така коварно неразличими. Човек...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти