Не е работа да стоиш без работа

Пет съвета какво да правим, докато сме на пазара на труда

Не е работа да стоиш без работа

Резултатите от скорошно изследване, проведено сред безработните американци, цитирано от Forbes, са категорични – да стоиш без работа е депресиращо. Изключваме напълно финансовия аспект на ситуацията. Бездействието е съпроводено от редица соматични и психични проблеми. Безпокойството и депресията са чести гостенки на останалите без работа.

Ето няколко идеи какво да правите в свободното си откъм кариерни задължения време, докато го запълните отново с ангажименти.

Занимавайте се с доброволческа дейност

Да работите без заплащане може би не е най-мотивиращото нещо на света, но все отнякъде трябва да се започне. Включете се в кауза или в група, която се занимава на свободни начала с определена дейност. Ще се разнообразите вместо постоянно да стоите вкъщи и да натискате F5 бутона в някой сайт за работа. Освен това, със сигурност ще разширите кръга на познанствата си.

Мислете оптимистично


Напълно естествено е, когато не знаете в каква посока ще поеме животът ви, да се чувствате обезкуражени и без желание за каквото и да е било. Това обаче неминуемо ще рефлектира върху начина, по който ви възприемат околните, включително и интервюиращите за работа, смята Ан Райт, преподавател в университета Станфорд. Ако вярвате, че ви предстоят много хубави неща, неминуемо ще убедите и другите. Такава е силата на позитивното мислене.

Бъдете благодарни


Направете си списък на нещата, с които се гордеете в личен план. Не приемайте нищо за даденост. Здравето, семейството, приятелите не могат да се купят с пари и със сигурност ни правят по-щастливи от осемчасовия работен ден, въпреки че му отдаваме огромно значение. Капиталистически.

Разпределете времето


Когато си търсите работа, често се разпиляваме в дейности, които ни хипнотизират и изяждат времето ви. Като висене във Facebook и Skype, например. Затова нека денят ви да протича по сходен на работното ежедневие начин. Позволете си час сън повече, но нека това не преминава в продължително излежаване в леглото. Четете книги, ровете се в Интернет, тичайте. Максимално оползотворете времето, в което не сте професионално натоварени, защото не се знае кога пак ще ви се случи да разполагате със себе си до такава степен.

LinkedIn е мястото


Ако не сте си направили профил, сега е времето. Това е социалната мрежа на хората, които знаят как да се развиват в кариерата. Добавяйте и разглеждайте профили. Следете колко често се посещава вашият.

14 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 01.11.2011|14:53
Определено не си е работа и ако не се мобилизираш да впрегнеш силите си в нещо градивно, времето е просто пропиляно и с пълна сила важи максимата, че човек като си няма работа започва да се занимава с глупости.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay