Няколко начина да справите с неприяния firzz ефект в косата

Няколко начина да справите с неприяния firzz ефект в косата
Canva

Справянето с неприяния frizz ефект в косата, особено през влажното есенно време, може да бъде предизвикателство, но има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да сведете до минимум появата му и да поддържате косата си здрава и лъскава. Ето някои съвети:

Използвайте правилните продукти: Изберете шампоан и балсам, предназначени за къдрава коса. Тези продукти обикновено съдържат съставки, които помагат за овлажняване и дефиниране на кичурите. Потърсете формули, които включват масла като арганово или кокосово масло, които могат да помогнат за хидратиране и предотвратяване на frizz.

Ограничете топлинните инструменти: Опитайте се да сведете до минимум използването на сешоари, преси за изправяне и маши за къдрене. Топлината може да причини допълнително увреждане и да влоши къдриците. Ако трябва да използвате топлинни инструменти, използвайте термозащитен спрей и настройте уреда на по-ниска температура.

Оставете косата си да изсъхне естествено: Когато е възможно, оставете косата си да изсъхне на въздух. Избягвайте грубите кърпи, тъй като те могат да причинят допълнителен фриз. Вместо това потупайте леко косата си с кърпата, за да отстраните излишната влага.

Разделете косата на части: Когато сушите косата си, разделете я на части и сушете всяка част отделно. Това помага да се предотврати дърпането и дърпането на косата, което може да причини фриз.

Използвайте гребен с широки зъби: Сресвайте косата си с гребен с широки зъби, за да премахнете заплитанията, без да причинявате допълнителни щети. Започнете от краищата и работете пътя си нагоре.

Овлажнител: Хидратирането на косата ви редовно може да помогне за намаляване на фриза. Използвайте дълбоко овлажняваща маска веднъж седмично и обмислете прилагането на овлажнител без изплакване на мокра коса.

Редовно подстригване: Посещавайте вашия фризьор на всеки 6-8 седмици за подстригване. Това помага да се премахнат нацепените краища и поддържа косата ви здрава и лъскава.

Протеинови терапии: Къдравата коса понякога може да стане прекалено суха и чуплива, което води до фриз. Редовните протеинови терапии могат да помогнат за възстановяване на косата и намаляването му.

Носете шапка или шал: През по-студените, влажни месеци носенето на шапка или шал може да предпази косата ви от елементите и да намали появата на фриз. Уверете се, че използвате продукт без силикон, за да предотвратите натрупването му върху скалпа ви.

Бъдете търпеливи: Понякога фриз ефектът е просто част от естествената текстура на вашата коса. Вместо да се борите с него, приемете го като уникална част от вашата красота.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay