Любопитни факти за сините очи

Любопитни факти за сините очи
unsplash

Сини очи са рядко срещани и притежаването им ви осигурява предимства и недостатъци едновременно. Повечето хора наистина намират синеоките хора за много привлекателни, тъй като очите им правят погледа им по-пронизителен и загадъчен. Синеоките хора обаче също могат да бъдат чувствителни към неща, които нормалните хора не са.

Ето нашия списък с факти за сините очи, за които вероятно не сте чували:

Синеоките хора обикновено имат червени очи на снимки

Меланинът е отговорен за цвета на нашата кожа, коса и очи. Получавате червени очи, когато светлините на камерата се отразяват от ретината, излагайки кръвоснабдяването на свързаната тъкан. Така че хората, които имат сини очи и по-светла кожа, имат по-голям шанс да изглеждат с червени очи на снимките, защото имат по-малко меланин.

Синеоките хора имат когнитивни бонуси

Хората свързват интелигентността, чистотата и проницателността със синеоките хора. Това обаче все още е спорно и изследователи в областта на биологията и психологията все още го разглеждат. Това може да се отдаде на факта, че мъдреците и шаманите са изобразявани със сини очи във фолклора и литературата.

Един рецесивен ген не може да повлияе на процеса на получаване на сини очи

Възможно е да се роди дете с кафяви очи от двама синеоки родители. Това е приложимо и в обратната ситуация, което означава, че цветът на очите не се определя от един рецесивен ген. Често срещаната грешка на хората е, че вярват, че сините очи са рецесивни, но не са. Цветът на очите зависи от няколко различни гени и химическата реакция по време на тяхното взаимодействие.

Те са спокойни и миролюбиви 

За хората със сини очи се казва, че имат спокоен и миролюбив характер. Вечната младост също се свързва със синеоките хора. 

Синеоките мъже предпочитат синеоки жени

Цветът на очите и косата са не само надеждни източници на генетично наследство, но и някои от факторите, които хората биха взели предвид при намирането на партньор за цял живот. През 2006 г. е направено проучване от Behavioral Ecology and Sociobiology, където на мъжете и жените били дадени снимки на противоположния пол, за да изберат кой е привлекателен за тях. Проучването установява, че повечето мъже със сини очи предпочитат жени със същия цвят на очите като тях.

Стереотипът за сините очи все още съществува

Много хора биха сметнали сините очи за привлекателни в сравнение с другите цветове на очите, тъй като младостта винаги е била свързана с ярък цвят на склера и големи зеници. Както беше посочено по-горе, интелигентността и спокойствието също са някои от положителните предразположения, свързани със сините очи.

ДНК на викингите показва, че повечето от тях нямат сини очи

Повечето хора си мислят, че викингите имат сини очи заради филмите. Това обаче е измислено. 400-годишни останки на викинг предоставили солидна ДНК проба, която потвърждава факта, че повечето викинги са имали тъмни коси и очи.

Хората го смятат за най-съблазнителния цвят на очите

Разбира се, имаме списък с най-атрактивните синеоки знаменитости, които могат да подкрепят това твърдение, като Джейк Гиленхал, Британи Сноу, Андерсън Купър, Рийз Уидърспун, Алексис Бледел, Иън Сомърхолдър и много други! Можем да кажем, че синеоките са предпочитание в много продукции. Блокбъстъри като Титаник и Джурасик Парк включват предимно синеоки актьори!

Хората вярвали, че да имаш сини очи означава, че си по-свързан със земята

В повечето суеверни общности синеоките хора се определят като по-в хармония с духовния свят. Те са критични мислители, които притежават голяма мъдрост. Хората също вярват, че са по-свързани със земята, както и че са предвестени от вечна красота и младост. 

Някои смятат, че синеоките хора имат свръхестествени сили

Въпреки че най-вероятно не е вярно, не можем да пренебрегнем как хората със сини очи могат да бъдат очарователни и привлекателни едновременно. Така че можем просто да ги обозначим като техните свръхестествени сили. Ако сте фен на франчайза X-Men, вероятно сте наясно, че някои герои със сини очи са доста силни, като Магнито и Ема Фрост.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay