Нептун ще е ретрограден до края на годината!

Нептун ще е ретрограден до края на годината!
Canva

Време е за нова ретроградност! Ретроградният Нептун в Риби започна на 30 юни и завършва на 6 декември, което означава, че ще прекараме почти цялата останала част от годината под това астрологично влияние. Готова ли си?

Нептун става ретрограден всяка година за около 6 месеца, така че не е като да не сме се занимавали с тези вибрации преди. Нептун е планетата на илюзиите, сънищата и фантазиите и когато стане ретрограден, той губи силата си - което означава, че всеки мираж, който планетата е имала пред нас, ще се разпадне, оставяйки ни с по-малко мозъчна мъгла и повече яснота за останалата част от годината.
Тази ретроградност ни дава възможност да променим гледната си точка. 
"Нептун е планета на фантазия, илюзия, блясък, пожелателно мислене, креативност, духовност и всичко мъгливо", казва Стефани Кампос, астролог и автор на " Сезони на зодиака: любов, магия и проявление през цялата астрологична година". "Тъй като влиянието на Нептун се отдръпва в небето, може да бъдем посрещнати със суровата реалност.
Визиите ни ще бъдат малко по-ясни сега и ще можем да вземаме по-добри, по-информирани решения благодарение на това. Докато подреждаме и намираме по-здравословен баланс и разбиране на това, което се корени в реалността срещу това, което е заето от нашите фантазии, можем да намерим по-устойчив път напред за постигане на нашите цели и мечти. Обърнете поглед назад към първата половина на годината и проверете вашите слепи петна - те може да са по-крещящи, отколкото предполагате. След като ги посочите, можете да се обърнете към тях, за да продължите напред безпроблемно.
Лиза Стардъст, астролог и автор на The Love Deck, казва, че този транзит все още може да ни накара да се чувстваме така, сякаш интуицията ни е изключена. 
"Важно е нещата да се обмислят, преди да се вземат решения", казва тя. "Претеглете всички възможности и преминете към тази, която смятате за правилна. Причудливата и омагьосваща планета може да бъде магическа, ако оставим завесите да паднат и приемем реалността."
Този период е идеален за разгръщане на нашата креативност – особено в музиката, писането и изкуството. Това е ценна фаза, която ни насърчава да се задълбочим в мислите си и да използваме чувствителността си, за да придобием по-голямо самосъзнание. Възползвайте се от това време, за да дадете приоритет на грижата за себе си и ще се почувствате подмладени, след като Нептун възобнови своята директна траектория.
Има няколко дати, на които да обърнете внимание, тъй като Нептун е ретрограден за по-голямата част от това, което е останало от 2023 г. Първият е от 13 август до 26 август, когато Марс в Дева ще се сблъска с Нептун в Риби, внасяйки объркване. Това е аспект, който е класически за въвеждането на измамни хора в нашата орбита. Тези дни изискват внимателно отношение, за да не се забъркваме в ситуации, за които може да съжаляваме по-късно.
Още дати, които трябва да знаете, са от 29 октомври до 7 ноември, когато Венера в Дева се сблъсква с Нептун в Риби. Това ще доведе до тежки осъзнавания в романтиката и приятелствата. Това е моментът, в който можем да забележим истинското лице на някого, ако си позволим да видим истината. Тъй като хората могат да се възползват т нас, за да получат това, което искат, трябва да бъдем бдителни, за да се пазим.
Въпреки че този транзит звучи като някак неравномерно пътуване, ретроградният Нептун всъщност ще ни позволи да премахнем розовите очила, които сме носили през първата половина на годината и наистина да направим някои промени там, където имаме нужда от тях. Ретроградите не са толкова лоши в крайна сметка, нали?
0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay