Стъпка нагоре в опазването на околната среда! Ето как авокадото помага и в тази насока

Стъпка нагоре в опазването на околната среда! Ето как авокадото помага и в тази насока
Pexels © Pixabay © Biofase

Ако осъзнаем, че почти цялата произведена пластмаса все още съществува днес в някаква форма и не изчезва в продължение на хиляди години, ще бъдем по-ангажирани с намаляването, повторното използване, рециклирането и намаляването на използването на пластмаса.

За щастие, хората започват да работят все по-усърдно в посока за опазване на околната среда и една мексиканска компания създаде артикули за еднократна употреба, направени от авокадо, които се компостират само за 240 дни. 

Нещата започват да се променят към по-добро!

Когато Скот Мунгуя започнал да изучава Химичното инженерство, той не си е и помислял, че ще завърши с революция в биоразградимата индустрия. Всичко започва като проект, но превръщането на костилката на авокадото в артикули за еднократна употреба се оказало добра бизнес идея.

Стъпка нагоре в опазването на околната среда! Ето как авокадото помага и в тази насока Facebook

Възползвайки се от тази възможност, Скот и двама приятели основават Biofase. Това е компания, която рециклира костилките от авокадо, които са голяма част от мексиканските промишлени отпадъци. Те ги взимат преди да бъдат изхвърлени от компаниите за производство на гуакамоле и масло от авокадо, и ги превръщат в прибори за хранене.

Те произвеждат ножове, вилици, лъжици и сламки, които са 100% биоразградими и се разлагат за 240 дни, за разлика от хиляди години, за които пластмасата се разгражда.

"Всичко, което съществува на земята, е част от естествен цикъл. Проблемът с пластмасата е, че тя не принадлежи на нито един от тези цикли ”, обяснява Скот. Но в този случай, продуктите са изработени от биопластмаси, които могат да се абсорбират от природата и отново да станат полезни на Земята.

Стъпка нагоре в опазването на околната среда! Ето как авокадото помага и в тази насока Instagram

Компанията е огромна и нараства. Те произвеждат между 300 и 400 тона прибори за хранене и сламки годишно и планират да пуснат линия от чинии и кутии за храна. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Катаджия спира блондинка: -Госпожо в нарушение сте. Знака не го ли видяхте? Тук движението е само еднопосочно. -Е и к’во - сепнала се блондинката. – Аз да не би да карам в две посоки?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Когато желанието и страхът са едно и също, наричаме този сън кошмар. Грегъри Дейвид Робъртс
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти