5 рискови неща във вашия дом, които могат да бъдат вредни по време на бременност

5 рискови неща във вашия дом, които могат да бъдат вредни по време на бременност

Бременността е радостно време на очакване. Има определени неща, от които бъдещата майка трябва да страни. Някои млечни продукти, кофеин, алкохол, морски дарове… трябва да се избягват, за да бъдат майката и бебето в прекрасно здраве.

Съществуват обаче и някои други фактори, които могат да повлияят на бременността ви, включително тези в дома ви. Много жени не са наясно с рисковете, на които може да се изложат в уюта на своя "безопасен" дом. Още повече, че някои от тези неща могат да причинят много щети - включително увеличаване на риска от спонтанен аборт, проблеми с плода, въздействие върху когнитивното развитие на бебето, развиващо се в утробата ви. Ето кои са те.

Пластмаса

Не само че пластмасата е замърсител на околната среда, но е вредна и за вашето бебе. Установено е, че пластмасата съдържа следи от опасни химикали като фталати, които могат лесно да се абсорбират през кожата или да се отделят, когато ги нагрявате. Тези химикали, от една страна, са свързани с причиняване на тежки фетални усложнения и засягане на репродуктивния растеж при малките.

Козметични продукти

Бъдете внимателни, преди да използвате някакъв продукт върху кожата си. Някои от най-често използваните продукти, включително червила, шампоани, тонери, могат да имат следи от фталати, което е изключително рисковано за бебето. Това също може да навреди на теглото им при раждане и да причини умствен спад. Това също може да увеличи риска от гестационен диабет по време на бременност. Според проучвания това е един от най-често срещаните източници на излагане на токсини.

Спрейове и репеленти против комари

Докато репелентите за комари са полезни за борба с неприятните ухапвания и буболечки, те може да не са подходящи за бременни. Дори и да са безопасни, те съдържат концентрация на химикали в тях, които могат да проникнат през кожата и затова е най-добре да се избягват през първите няколко месеца, когато бебето се развива.

Бои

Боите могат да бъдат доста опасни за бременна жена. Оловото, токсичен химикал, който е често срещана част от бои, е доста смъртоносно. Разтворителите и спрейовете също могат да са опасни. Опитайте се и избягвайте излагането на олово и други вредни химикали, доколкото можете.

Замърсяването на въздуха в жилището ви

Замърсяването на въздуха в помещенията е фактор, който трябва да включим в списъка, като се има предвид тревожните нива на замърсяване, с които се сблъскваме в момента. Замърсяването на въздуха в помещенията е също толкова смъртоносно, колкото това на открито. Във вашия дом може да се крият твърде много замърсители, които ще затруднят дишането на вас и вашето семейство.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay