Защо отчаяно се нуждаем да бъдем лудо влюбени

Защо отчаяно се нуждаем да бъдем лудо влюбени
Instagram

Представете си, че обичате живота си, наслаждавате му се, имате хоби и всичко се развива чудесно. Вярвате, че всяко решение, което взимате, е правилно и няма друг правилен начин. Но тогава...бум! Изведнъж сте влюбени, целият ви живот е обърнат с главата надолу и два напълно различни свята се обединяват. Безспорно любовта ни променя много, но ето точно по какъв начин ни променя:

1. Любовта ни учи на съпричастност

Във всички отношения трябва да има съпричастност, тъй като ни помага да разберем как се чувства нашия партньор. Когато знаем как се чувства, ние сме в състояние да помогнем. Това е нещо невероятно, което сближава хората страшно много. Някои хора отбелязват, че започват да проявяват по-силно съчувствие не само към близки, но и към непознати. Най-общо казано: любовта ни прави по-добри.

2. Любовта ни учи на търпение

Защо отчаяно се нуждаем да бъдем лудо влюбени Instagram

Ако никога не сте разбирали защо трябва да проявявате търпение, любовта ще ви даде този урок. Ако не сме търпеливи, връзката ни е обречена. Търпението е основата, върху която се изграждат отношенията. В една връзка има много ситуации, в които трябва да бъдем търпеливи.

3. Любовта ни показва важността на това да бъдем добри

Защо отчаяно се нуждаем да бъдем лудо влюбени Instagram

Когато сме влюбени, ние идеализираме партньора си. Но когато това първоначално лудо влюбване започне да отминава, ние виждаме, че партньорът ни не е толкова идеален, колкото сме мислели и това е моментът, в който осъзнаваме, че трябва да бъдем добри и да приемаме хората такива, каквито са.

4. Любовта е силна мотивация

Защо отчаяно се нуждаем да бъдем лудо влюбени Instagram

Доказано е, че хората са способни да постигнат цели, които не са си и представяли, че ще постигнат, когато мотивация им е любовта.

5. Любовта ни показва границата между самосъзнанието и безусловността

Защо отчаяно се нуждаем да бъдем лудо влюбени Instagram

В началото на връзката хората прекарват много време заедно, губят себе си, сливат се в едно, но идва един момент, в който любовта ще ви принуди да дефинирате своите граници и ще научите къде свършва единия и къде започва другия.

6. Любовта ни помага да разбираме себе си по-добре

Защо отчаяно се нуждаем да бъдем лудо влюбени Instagram

Стремежът да бъдете съвършени не е особено полезен за връзката. Трябва да бъдете напълно искрени и честни, дори да имате много страхове. Не бива да се преструвате. И с времето, когато видите, че човекът, който обичате, ви приема такива, каквито сте, и самите вие ще започнете да се приемате.

7. Любовта разширява интересите ни

Защо отчаяно се нуждаем да бъдем лудо влюбени Instagram

Когато вашият свят се смеси със света на някой друг, вие подсъзнателно започвате да се интересувате от нещата, от които той се интересува. Така списъкът с интересите ви се разширява, а това е нещо хубаво, нали?!

8. Любовта ни учи да прощаваме

Всички сме хора и допускаме грешки. Не всички обаче умеем да прощаваме, а това е едно от най-ценните качества, които човек може да притежава. Когато става дума за силата на любовта, няма нещо, което да ни попречи да простим.

9. Любовта ни прави по-силни

Защо отчаяно се нуждаем да бъдем лудо влюбени Instagram

Любовта ни прави по-силни, тъй като когато двама души преминат през някаква трудност заедно, и двамата стават по-силни. Освен това, всички неща, които изброихме по-горе, ни правят по-силни. Способността да прощаваме, търпението, съпричастността са израз на сила.

10. Любовта ни кара да се чувстваме живи

Защо отчаяно се нуждаем да бъдем лудо влюбени Instagram

Можете ли да се сетите за друго преживяване, което предизвиква толкова много противоречиви емоции едновременно? Любовта ни кара да живеем живота с пълна сила. Тя ни показва нови неща и ни принуждава да действаме. Любовта е живот и тази статия доказва, че всичко е истина!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!


2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Преди Коледа две блондинки отишли в гората. Ще търсят елха за празника. Търсили, търсили. Обикаляли, обикаляли. Накрая грохнали от умора. Едната блондинка казала: -Виж какво, муцка. Омръзна ми да...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Всяка любов е приказка, но с различен край. И не е вярно, че ако има край не е любов. Любов е!...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти