"Защо жена ми има повече значение за мен от моите деца"

"Защо жена ми има повече значение за мен от моите деца"
pixabay

Писателят и баща на няколко деца Майк Бери обяснява в блога си защо жена му има повече значение за него от децата му и защо тази идея трябва да бъде приета от всяко семейство. Блог статията стана много популярна и породи много коментари: някои хора критикуват автора, докато други са вдъхновени от него, тъй като наистина променя начина им на мислене.

Майк и съпругата му Кристин отглеждат 8 осиновени деца. Те са щастливо женени от 17 години и вършат активна социална работа, за да помогнат на други семейства да се справят с проблемите и да изградят хармонична връзка.

Ето я и интересната статия на Майк:

Обикновено е 20:30, когато давам на двете си дъщери първото предупреждение, че е време. И в 21 часа аз им казвам: "Трябва да отидете в стаята си". Правя това почти всяка вечер. И те всеки път отговарят: "Защо трябва да си лягаме в 9? Ние вече не сме деца!"

- Не е нужно да си лягате, просто ви моля да напуснете хола. Мама и аз не сме се виждали през целия ден, защото сме били съсредоточени върху работата си. Нуждаем се от време, за да бъдем заедно. 

Момичетата въртят очи. 

Честно казано, следваме това правило от толкова дълго, колкото мога да си спомня. Ние сме родители в продължение на 15 години и децата никога не са взимали цялото ни време. Съпругата ми и аз прекарваме много време с децата си, но никога не 24/7. Обичаме децата си и, разбира се, те играят огромна роля в живота ни. Те винаги могат да разчитат на нас и да получат нашата помощ и подкрепа.

"Защо жена ми има повече значение за мен от моите деца"pixabay


Но освен децата има "нас". Нашата връзка. Кристин и аз винаги трябва да сме сигурни, че бракът ни е силен и здрав. Има няколко причини, поради които е важно и ето 4 от тях:

1. Здравият брак е крайъгълния камък на дома

(Крайъгълният камък е голям камък, който лежи в основата на едно здание, и обикновено се различава от другите камъни в основата. Вероятно разбирате метафората.) Децата не са крайъгълният камък на дома.  Те са огромна част от него, но те не са тези, които държат тази хаотична структура, която наричаме семейство. Най-важната част от семейството сте вие и вашата съпруга, вашият съпруг - вашият партньор. Вие сте тези, които носят цялата отговорност. И децата избират пътя си въз основа на вашия пример.

2. Преди тях сме били ние

Преди да се появят децата, бяхме само двамата. Ние се влюбихме, ние пропускахме училище заедно, говорихме по телефона цяла нощ и след това решихме да бъдем заедно завинаги. Бяхме в началото на пътя. И започнахме цялото семейство. Тогава се появиха нашите красиви деца. Разбира се, ние сме щастливи да ги имаме. Но бракът ни е свещен. И ние трябва да направим всичко, за да го защитим.

3. След тях, пак ще бъдем ние

Нищо не трае вечно. Ще дойде миг, когато децата ще пораснат и ще напуснат гнездото. Не знам за теб, но в къщата ми няма място за едно 30-годишно дете. Така че, когато напускат нашата къща, имат свои собствени семейства и отглеждат собствените си деца, бих искал връзката ми със съпругата ми да остане толкова силна и интимна, колкото в самото начало. И за да имаме такова бъдеще, трябва да работим по отношенията си точно сега. Нашите взаимоотношения трябва да бъдат приоритет. Разбира се, не е толкова лесно, колкото изглежда.

"Защо жена ми има повече значение за мен от моите деца"pixabay

4. Трябва да бъдем добър пример 

Както вече споменах, децата ни виждат и се учат от нас. Те правят това, което правим, и наблюдават всяка наша стъпка. Често казвам: "Ние отглеждаме възрастни, а не деца." Отново не знам за вас, но искам децата ми да растат с нормално отношение към запознанствата, любовта и семейството. И искам бракът ни да бъде пример за тях. Така че, жена ми идва пред децата ми. Те са много близо, но все пак след жена ми.


В крайна сметка всички сме склонни да сме уморени и напрегнати. И да, вашите деца се нуждаят от теб, те са наистина важни. Не вашето хоби, не вашите приятели, не вашата работа. И вие трябва да се грижите за тях. Но първо се погрижете за връзката си. Когато децата видят, че родителите им се обичат, те са сигурни, че родителите ги обичат. Но най-важното е, че те ще имат доверие в себе си и в света около тях.


Имаме луди графици. Винаги ни липсва свободно време. Прекарваме целия ден с децата си. И затова ги моля да отидат в стаята си в 21:00 всяка вечер. Ето защо съпругата ми и аз имаме дата два пъти месечно и излизаме. Защото има значение.


Ето защо жена ми идва пред децата ми.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти