Най-щастливата майка е французойка

Най-щастливата майка е французойка

Най-щастливата майка е французойка
http://www.photl.com

Чудеса се случват навсякъде по света, а ето го и поредното доказателство - стерилна французойка стана майка, благодарение на лекарска процедура.

 

Карин Тирио е лекувана дълго и неуспешно от рядък синдром, наречен синдром на Търнър, който поразява работата на яйчниците. Поради него тя няма яйчници. Белгийският професор Жак Доне е виновникът за прекрасния финал на тази история. Той извършва трансплантацията на яйчникова тъкан, първа по рода си в Европа. Яйчниковата тъкан е дарена от близначката на майката, която също страда от същия синдром, но има нормални яйчници и вече е родила две деца.

 

Няколко месеца след трансплантацията през август 2009 г. пациентката получава нормален цикъл, а в последствие забременява естествено. Заради състоянието на 39-годишната майка, бременността е рискова и е следена отблизо от френски лекари.

Девет месеца по-късно е на лице удивителният резултат. Малката Виктория, родена по напълно естествен път, която е първото бебе, заченато след трансплантация на яйчникова тъкан, предадоха от БТА.

 

Виктория е бебе - чудо, тя е символът на надеждите на хиляди жени по света.

 

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.1
V D 18.04.2011|09:17
Удивително е това просто. Нямам думи. До къде може да развие медицината в днешно време. Много се радвам, че всичко това се е случило. По този начин биха се сбъднали мечтите на много жени, които страдат от такъв синдром и на които са им били разбити един ден надеждите за деца.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти