Ананасът е един от символите на лятото. Този сочен и сладък плод може да се консумира по всякакви начини (само не върху пица), но най-много ни допада идеята да го включим към коктейли.
Ананасова Маргарита
Необходими продукти:
Резенчета лайм, за чашата и за сервиране
Щипка сол (по избор)
50-60 мл пресен сок от ананас
50-60 мл текила бланко
Малко пресен сок от лайм
20 мл портокалов ликьор Triple sec
Резени ананас, за декорация
Начин на приготвяне:
Натрийте резенче лайм около ръба на чашата и потопете в сол. В шейкър за коктейли или голям, затварящ се стъклен буркан смесете сокa от ананас, текилата, сока от лайм и портокаловия ликьор. Напълнете шейкъра или буркана с лед, затворете го плътно и разклатете енергично, докато външността на шейкъра стане много студена и се образува конденз отвън, за около 30 секунди. Прецедете в готова пълна с лед чаша и гарнирайте с резенчета лайм и ананас.
Ананасово Мохито:
Листа мента
50-60 мл бял ром
20-30 мл сок от лайм
20-30 мл сок от ананас
20-30 мл захарен сироп сироп или кленов сироп
100 мл газирана вода
Лед
Резенчета ананас
Начин на приготвяне:
В шейкър за коктейли или буркан поставете листата мента. Добавете рома, сока от лайм, сока от ананас и сиропа и напълнете коктейлния шейкър с лед. Разклатете докато изстине. Поставете лед в чаша и прецедете течността. Допълнете чашата с газирана вода. Гарнирайте с допълнителни листа от мента и резенчета ананас.
0 | 0 |