Опитите за забременяване съсипаха сексуалния ми живот!

Опитите за забременяване съсипаха сексуалния ми живот!
Pexels

Ще бъда напълно честна.

ОПИТИТЕ ЗА ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ СЪСИПАХА СЕКСУАЛНИЯ МИ ЖИВОТ.

Когато решите да имате бебе, вие си представяте страстното правене на любов, докато създавате живот.

Но не винаги става така.

След първите няколко месеца това се превърна в скучна работа. Все едно казвах на съпруга си да изхвърли боклука.

Веднага щом романтиката излезе през прозореца, тогава всичко тръгва надолу.

Той започва да се съпротивлява. По принцип трябва да го молим да прави секс с нас.

И тогава се притесняваме, че всичко е заради нас. Може би вече не ме обича? Може би той не ме намира за привлекателна. Той наистина ли не иска деца?

Но ние не говорим за това, защото сме твърде наранени. След всеки неуспешен опит ние просто се преобръщаме и тихо плачем във възглавницата си, знаейки, че сме пропуснали плодородния си прозорец и е минал още един месец.

Влизаме в този процес, без да си представяме, че сексът ще бъде трудната част или че редовният секс ще го направи стресиращ за връзката ни.

Но тук се откриваме, че клатим глави и си мислим, че никога не сме предполагали, че правенето на бебе ще бъде толкова трудно.

Сега, когато нашето пътуване за плодовитост приключи, помолих съпруга си за истината. Защо не искаше да прави секс? Защо беше такава борба за нас?

Ето защо той се съпротивлява -

Първо, не сте ВИЕ. Той иска да прави секс с теб, преди да започнеш да се опитваш да имаш бебе, и все още го прави. Първият ни инстинкт е да се самообвиняваме, което се изразява в нашите самоограничаващи се вярвания и собствената ни несигурност. Отказът за секс от съпруга поражда много съмнения в себе си.

Планирането на секс е неудобно. Никога преди не сте го поставяли в календара си, така че когато започне да се поставя там като скучна работа, това и става. Нещо, което трябва да бъде отметнато от списъка ви със задачи. Като изхвърляне на боклука. И това е мястото, където романтиката започва да се изсмуква от помещението.

Натиск за изпълнение. Всеки месец той може да види тъгата, когато не сте бременна, така че всеки път, когато искате секс, той изпитва огромен натиск да направи този път "единственият". Мъжете са фиксаторите и искат всичко да е наред, а когато не могат, това наистина започва да им тежи. И точно както стресът засяга способността ви да забременеете, той влияе върху способността им да изпълняват.

Здравей прелюдия? Спомням си много пъти, когато казвах на съпруга си, че това е нашият прозорец и трябва да правим секс. На практика щях да го отведа до спалнята. Имаше нулева спонтанност. А любовната игра? Е, към него се подходи с цялата романтика на мокро одеяло. Нищо чудно, че не беше забавно!! Целта беше бебе, а не оргазъм или забавление. И докато ние можем да правим секс, без да сме възбудени, за съжаление партньорът ни не може.

Сега знаете защо, как поддържате интимността и добрия секс, докато се опитвате да забременеете?

Как да запазим процеса на плодовитост забавен и да не го чувстваме като скучна работа?

Ето няколко съвета за вас –

  1. Знам, че може да е малко неудобно, но да говорите за това как се чувствате във връзка със секса и борбите, които всеки от вас има (но по неконфронтационен начин) определено ще помогне. Иска ми се да бях говорила със съпруга си по това време, за да знам през какво преминава и той.

  2. Тук има две школи на мислене – кажете му, че това е вашият прозорец за овулация, или не. Разберете кое би предпочел. Ако не иска да знае, просто направете ход, без да му казвате. Не споменавайте овулация, периоди, цикли и се преструвайте, че това е просто нормален сексуален контакт.

  3. Ако предпочита да знае, уведомете го неусетно - "време е!!". Може би нарисувайте сърце с червило на огледалото в банята, за да му кажете, че може да направи нещо или да започне секс на следващия ден или така. По този начин топката е в неговото поле и той не се чувства насилван.

  4. Всеки път, когато правите секс, целта е оргазъм и за двама ви, а не бебе. Може би тогава и двамата ще участвате. Ако и вие се стремите към оргазъм, и двамата ще положите усилия.

  5. Ако обичайно обичате сутрешния секс, не се променяйте. Обратно – ако сте двойка за нощен секс, направете го тогава. Поставянето на допълнителен натиск върху себе си да го направите веднага и след това, ако нямате време или сте уморени, само ще увеличи нивата на стрес.

  6. Противно на общоприетото схващане, не е нужно да го правите като зайци. Всеки втори ден през 5-те дни преди овулацията и 2 дни след това.

  7. Бъдете търпеливи и се опитайте да не му позволите да види разочарованието ви от секса. Насърчавайте го без осъждане. Нашите мъже имат крехко его.

  8. Дайте си месец или два почивка, за да се свържете отново по по-нормален и естествен начин. Понякога просто се нуждаете от умствена почивка от опитите за зачеване. Заминете за уикенда и се отпуснете заедно без натиска на секса.

  9. Комбинирайте нещата, за да останете вълнуващи – опитайте колата / плажа / предразположете го с любовна игра или играчки.

  10. Най-вече това не си само ти. Всички преминаваме през борбата.

Сега отидете и излезте там и възвърнете интимността във връзката си!!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay