Защо някои хора не могат да намерят любовта?

Защо някои хора не могат да намерят любовта?
pixabay

Въпреки развитието на социалните медии, самотата се превръща в нещо като пандемия в момента. Около 50% от възрастните хора имат проблеми с намирането на партньор. Решихме да разберем какви са причините, които пречат на хората да изграждат дълги и хармонични отношения.

Ето 5 от най-популярните причини, поради които хората не могат да намерят любовта:

1. Идеализирате връзката

Всеки човек има своя собствена представа за перфектната връзка. Хората много се вдъхновяват от романтични филми или от книги. Но мечтата, която хората имат, е следната: да се сбъднат тези любовни истории.

Пример: За съжаление, илюзиите понякога са смазани от реалността, както често се случва с Бриджит Джоунс. Няма такова нещо като идеалната връзка и няма перфектни двойки.

Какво да направите: Трябва да разберете, че вашият партньор е истински човек, а не герой от книга. Така че, недейте да имате очаквания, че вашият партньор ще бъде перфектен и няма да допуска грешки. 

2. Нямате самоуважение

Уважението към себе си и другите хора е в основата на всяка връзка, включително романтичната. Можете ли наистина да обичате човек, който не уважава себе си? Тази връзка най-вероятно ще се основава на чувството за вина и няма да направи нищо добро за нито един от партньорите.

Пример: Героинята на Кейт Уинслет във "Ваканцията" беше влюбена в човек, който я използваше, заради лоялността и таланта й. Всичко се промени, когато тя твърдо реши да се отърве от любовната си зависимост. Тя промени обстановката си, хората около нея, откри нови интереси и намери нова любов.

Какво да правите: В началото трябва да намерите собствена вътрешна подкрепа, за да си помогнете, когато сте тъжни и депресирани. Това могат да бъдат вашите постижения, вашите хобита, вашите знания или вашите ръководни принципи - всичко, което е важно за вас и всичко, което ви помага да видите собствената си стойност. Не позволявайте на никого да ви кара да се съмнявате в себе си и в това колко важни сте.

3. Вие нарушавате личното пространство на другите хора

Никой не обича да бъде манипулиран и да бъде отнемано личното му пространство.  

Във всяка връзка трябва да има граници. Те приключват там, където започват границите на другия човек. Ако не харесвате поведението на партньора си и той знае за това, но не иска да се промени, трябва да направите избор: да останете с него или да си тръгнете. Промяната на човек, който не иска да се промени, е невъзможна.

4. Не можете да прощавате

Всеки прави грешки, включително и вие. Но често сме твърде строги, когато съдим другите хора.

Не се опитвайте да се насилвате да приемате нещата, с които не сте съгласни, но в същото време би било полезно да правите компромиси от време на време. Дори ако се чувствате изключително оскърбени от това, което друг човек е направил, ако сте инвестирали във връзката, опитайте да простите.

5. Не сте готови за връзка

Ние сме свикнали да третираме любовта като крайно щастие и радост. Понякога обаче хората трябва да се справят със собствените си проблеми, преди да започнат да изграждат връзка, защото връзката никога не е само щастие и радост. 

Понякога човек просто трябва да бъде сам, докато се справи със собствените си проблеми, за да може да изгради стабилна връзка след това.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти