Използването на умалителни имена помага да се изгради по-дълбока емоционална връзка

Използването на умалителни имена помага да се изгради по-дълбока емоционална връзка
Pexels

Някои хора изпитват отвращание, когато чуят "коте", "пиле", "бебе" и т.н., други пък смятат, че тези умалителни имена са много сладки и интимни. Тези сладки обръщения към партньора ви са забавни и се оказва, че задълбочават връзката много. Така че не се притеснявайте да си измислите мило обръщение, защото това има повече ползи за връзката, отколкото си мислите.

Ние смятаме, че любовта е едно от най-важните неща в живота, затова решихме да разберем повече за това интересно проучване и да разберем дали използването на прякори може наистина да подобри нашите отношения.

Използването на мили обръщания ни помага да се чувстваме свободни

Докато растем, обществото оказва определен натиск върху начина, по който трябва да се изразяваме. Използването на сладки обръщения позволява на възрастните свободно да показват своите емоции. Подобрява качеството на комуникация с техния партньор и улеснява процеса на свързване. И двамата партньори се чувстват напълно приети от другия човек точно такива, каквито са и не са задължени да се държат по "нормален" начин.

Тези прякори ни карат да се чувстваме по-желани

Милите обръщения са чудесен начин да предизвикате любов, нежност и обич от партньора си. Необходимо е само да отговаряте на едно условие, за да постигнете този резултат: човекът, на когото давате прякор, всъщност трябва да го харесва. Важно е прякорът да пасва на човека и да изразява чувствата ви към него.

Това е знак, че партньорите се чувстват наистина добре заедно

Когато партньорите се сближат и споделят повече лични моменти заедно, те създават свой специален език, който включва вътрешни шеги и измисляне на сладки обръщения. Това е знак, че и двамата партньори са доволни от начина, по който вървят отношенията им и са достатъчно уверени, за да се отпуснат и да бъдат закачливи. Това подобрява връзката.

Сладките обръщения показват, че сте свързани на по-дълбоко емоционално ниво

Майките използват такива сладки обръщения към бебетата си и това допринася за формирането на по-дълбока емоционална връзка и доверие. Когато възрастните използват такива обръщения, те подсъзнателно искат да постигнат същото- по-дълбока емоционална връзка.

Тези обръщения трябва да изразяват уважението ви

Важно е милите обръщения да изразяват уважение, а не господство спрямо другия. Например, повечето жени не харесват обръщения като "Бебе" или "Кукло". Разбира се, това зависи от човека.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти