Наръчник за оцеляване на нови двойки покрай празниците

Ето как да преживеете празниците

Наръчник за оцеляване на нови двойки покрай празниците
pixabay

Празниците са достатъчно стресиращи, но когато добавите и нова връзка към тях, могат да бъдат наистина много стресиращи. Напрежението е огромно, така че ще ви дадем няколко съвета за това как вие и новият ви партньор да се насладите на прекрасните коледни празници, без да съсипете отношенията си.

1. Поставете лимит за подаръците

Изборът на подарък за новия ви любим може да бъде много по-труден, отколкото сте предполагали. Искате да бъде нещо смислено, не прекалено скъпо, но не и евтино и безполезно. Поговорете с половинката си и определете някакъв лимит за подаръците, за да не се окажете в неудобна ситуация, в която единия се е изхвърлил с подаръка, а другият е купил нещо малко. Повярвайте ни, няма да съжалявате, ако въведете лимит.

2. Говорете за плановете и уговорките, които имате

Колкото и да ви се иска вашата половинка да бъде до вас на всички празници, вероятно това няма да бъде възможно. Не забравяйте, че и неговото семейство е важно за него. Поговорете за това къде ще прекарате празниците и ако успеете да ги съчетаете, страхотно, ако пък не, ще се наложи да го приемете.

3. Прекарвайте време заедно

Отделете известно време, за да бъдете заедно, насаме. Например, можете да си организирате малка Коледа, само за вас двамата. Прекарайте някой от дните покрай Коледа само двамата, пригответе си коледна вечеря и си разменете подаръци. Избягвайте от шума и суетата поне за малко.

4. Споделете традициите си

Вероятно вие ще прекарате някой от празниците със семейството му, както и той с вашето. Поговорете за традициите на двете семейства предварително, за да не бъдете изненадани в последствие. Добре е да бъдете подготвени и да знаете какво ще трябва да правите.

5. Измислете си кодова дума

Нека си признаем, семейните вечери могат да бъдат истинско предизвикателство и да ни дойдат в повече. Затова измислете кодова дума, която да използвате, когато искате да бъдете спасени.

6. Чувайте се често

Ако се е случило така, че не можете да прекарате празниците заедно, чувайте се често. Няма как да не си липсвате. Чувайте се често и си пращайте сладки съобщения.

7. Опитайте да нямате никакви очаквания

Ако имате големи очаквания, вероятно ще бъдете много разочаровани. Опитайте да нямате големи очаквания и не забравяйте, че това е първата ви Коледа заедно. Няма как всичко да бъде перфектно.

8. Не пренебрегвайте малките неща

Ще има много неща, които ще оказват влияние върху вашето настроение по време на празниците. Това може да засегне и връзката ви, тъй като още е нова и нестабилна. Радвайте се на малките неща през това прекрасно време от годината и не позволявайте негативните неща да ви влияят.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на компютърен специалист. Има проблем с компютъра си. - Ало! Имам проблем с компютъра. Пише ми на монитора, че не ми разпознава принтера. -И Вие какво направихте? Ами обърнах...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти