12 начина да стопите леда

12-те най-добри метода

12 начина да стопите леда

Решихме да ви помогнем да се научите как да разтапяте  леда между вас и останалите хора. Тези 12 съвета ще ви помогнат да правите добро първо впечатление и винаги да сте способни да разговаряте с хората, с които се срещате.

1. Покажете, че имате интерес към човека

Хората обичат да говорят за себе си, така че им позволете да говорят, за да разчупите леда. Слушайте внимателно и се старайте да изглеждате заинтересовани. 

2. Избягвайте въпроси, на които се отговаря с "Да" и "Не"

Когато говорите с някого, опитайте се да зададете по-отворени въпроси. Например, вместо да питате "Как си прекарвате?" Питайте "Как разбрахте за това събитие?"

3. Оставете човека остреща да ви обясни неща, които не знаете

Ако човекът, с когото говорите, споменава нещо ново за вас, помолете го или да ви обясни това нещо. По този начин вашият разговор ще продължи по-дълго.

4. Прочетете новините

Може да не искате много да четете последните новини, но ще ви бъде много полезно да съживите разговор, който е стигнал до неудобно мълчание. Попитайте просто "Чували ли сте за случилото се там?"

5. Споделете своя опит 

Ако другото лице споменава нещо познато или сте преминали през същата ситуация, не се колебайте да споделите своя опит. По този начин вие двамата ще се сближите.

6. Бъдете честни

Ако искате да имате дълги приятни разговори, просто го кажете. Някои лични въпроси също са подходящи, например: "От какво се страхувате?" Или "Какво най-много ви харесва във вашия живот?"

7. Учете се от най-добрите

Гледайте известни оратори по телевизията или ги следвайте в Интернет. Ще научите как да задавате въпроси, какви въпроси да зададете, как да използвате паузите и кои вицове са подходящи.

8. Повдигайте самочувствието им

Един комплимент и една усмивка могат да направят много. Любезността веднага привлича вниманието и интереса на хората. Но бъдете честни и не преувеличавайте!

9. Практиката е пътят към перфектността

Независимо дали е човек, който седи до вас в метрото или чистачката в офиса ви, говорете с тях. Само практиката ще ви направи експерт.

10. Не забравяйте правилото

Никога не говорете за религия, аборти, политика и икономика. Също така не е добре да говорите за бивши. 

11. Използвайте по-добра версия на "Какво правиш"

Например можете да попитате: "С какво ви харесва да се занимавате напоследък?" По този начин човекът, с когото говорите, може да се съсредоточи върху сферата, в която се чувства добре- било то семейство, работа, обучение и др.

12. Не сте сами

Не забравяйте, че не сте единственият, който се чувства странно или е срамежлив в ситуация, в която хората не се познават. Дори онези, които изглеждат много уверени, могат да се чувстват по същия начин като вас. Така че бъдете първият, който разчупва леда. Заслужава си!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay